*Nettavisen* Sport.

Magiske Messi skjøt Barcelona til topps

Foto: Javier Cebollada (EPA)

Scoret hat trick - og overlot straffesparket til Zlatan Ibrahimovic.

REAL ZARAGOZA - BARCELONA 2-4:

Zlatan Ibrahimovic var vraket fra startoppstillingen da Barcelona tok seg til kvartfinalen i Champions League på bekostning av Stuttgart sist onsdag.

Søndag var imidlertid svensken tilbake fra start da katalonierne gjestet Real Zaragoza i den spanske ligaen, men «Ibra» måtte finne seg i å stå i skyggen av en annen stjernespiller denne kvelden.

For dette var kampen da Lionel Messi viste hvorfor han regnes som verdens aller beste fotballspiller.

Soloshow
Allerede etter fem minutter plasserte Pedro Rodriquez et innlegg på pannebrasken til Messi, som headet inn sin 32. scoring for Barcelona denne sesongen.

Etter en treg start kom vertene mer med i kampen etter hvert, men Barcelona kontrollerte likevel ledelsen greit inn til pause.

Og etter hvilen var det klart for mer show à la Messi.

Den lille midtbanegiganten stjal ballen halvveis inne på Zaragozas banehalvdel, vendte vekk Matteo Contini, og la ballen via stolpen og inn i målet bak keeper Roberto.

2-0 til Barcelona, men Lionel Messi var ikke ferdig for dagen.

Drøye ti minutter før full tid fikk argentineren ballen fra Andrés Iniesta, og fra 16 meter plasserte han ballen i nettet. Messis tredje for kvelden, og 34. i Barcelona-trøya denne sesongen.

Zlatan fikk straffen
Da trodde mange at spenningen var over, men to Zaragoza-mål mot slutten av kampen økte stemningen betraktelig på La Romareda-arenaen.

Men så var det denne Messi, da.

På overtid skaffet han straffe for gjestene, og hadde muligheten til å sette inn sitt fjerde mål for kvelden. Men på uselvisk vis lot han Zlatan Ibrahimovic, som har slitt med dårlig form den siste tiden, ta straffesparket.

Svensken gjorde ingen feil, og fastsatte dermed sluttresultatet til 4-2 for gjestene.

Kataloniernes tre poeng betyr at de tar tilbake tabellteten i Spania, med like mange poeng som rivalene i Real Madrid. Sistnevnte har riktig nok bedre målforskjell enn Barcelona, men 1-0-seieren til Barcelona i november gjør at det er fjorårets seriemestere som troner øverst på tabellen, elleve serierunder før slutt.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.