Magnus' (13) stormester-jakt

Mandag ettermiddag hadde sjakkgeniet Magnus Carlsen muligheten til å bli verdens yngste stormester. TV 2 Nettavisen fulgte partiet direkte.

26.04.04 23:42

Magnus trengte kun remis - altså uavgjort - for å sikre det tredje og avgjørende nappet i stormestertittelen.

13-åringen viste hva han er god for, klarte uavgjort og kan nå kalle seg stormester. Født 30. november 1990 blir han i så fall den yngste med denne tittelen.

Magnus Carlsen har nemlig gjort en strålende innsats i de sju første av til sammen ni runder i Dubai Open. Han har tatt 5,5 poeng av 7, og ligger på en delt andreplass i et meget sterkt felt.

I øyeblikket er han uoffisielt inne blant de 250 beste i verden etter turneringen, som er ferdig tirsdag.

Sjakk-pause
Etter at unggutten fra Lommedalen i Bærum slo eks-verdensmester Anatolij Karpov og fikk remis mot verdensener Garry Kasparov på Reykjavik i mars, har han tatt det piano. Bortsett fra at Magnus rasket med seg tre seirer i uoffisielle turneringer under påskesjakkfestivalen i Oslo, har det vært sjakk-fri.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Tror du Magnus blir verdensmester?
Ja
Nei
Umulig å si

Se resultat

Pausen ser ut til å ha gjort godt. Omgitt av fotokåte sjeiker og luksus har Magnus imponert med spill i verdensklasse. Prestasjonen så langt tilsvarer en 17. plass på verdensrankingen.

Og det var etter sine oppsiktsvekkende resultater i det siste at Magnus Carlsen ble invitert på kort varsel til De forente arabiske emirater. I påsken tygget pappa Henrik Carlsen på tilbudet, som inkluderte gratis hotell for familien. Nå angrer han ikke på at de dro.

Et ekstra poeng er at storesøster Ellen Carlsen (14) også deltar i Dubai Open. Hun har gjort en hederlig innsats, og spilt to remiser mot antatt mye sterkere motstand.

VM-billett?
Men Magnus Carlsen har foreløpig ikke fått plass i sjakk-VM i Libya i juli, der 128 spillere skal gjennom knockout-matcher frem til bare to sitter igjen og skal kjempe om tittelen.

Den gode nyheten for Magnus er at 18 av de inviterte ennå ikke har signert kontraktene. De er misfornøyd med betingelsene, og går det i stå, kan det dukke opp en åpning for Norges håp.

Klokken 15.30 spiller Magnus svart mot Alexei Fedorov fra Hviterussland (2616). Vi kommer tilbake med mer etter partiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag