*Nettavisen* Sport.

Magnus Carlsen vil ikke spille i India

Foto: (Foto: http://london2013.fide.com)

- Han ønsker nøytral grunn og en åpen prosess, sier manageren.

22.04.13 13:42

Tidligere i år kvalifiserte Magnus Carlsen seg til VM-finalen i sjakk, hvor den indiske verdensmesteren Vishy Anand blir motstander.

Det internasjonale forbundet (FIDE) la fredag ut bilder av en underskrevet kontrakt, en slags intensjonsavtale, om at finalen skal spilles i Anands hjemland India.

Dette reagerer teamet til Magnus Carlsen sterkt på.

- Vi synes det er uheldig at India blir tildelt matchen. Det er helt håpløst. Vi forventer at FIDE rydder opp i dette, sier manager Espen Agdestein til Nettavisen.

Noe ultimatum er det imidlertid ikke aktuelt å stille.

- Magnus ønsker definitivt å spille matchen. Det skal fryktelig mye til for at han ikke skal gjøre det. Vi har ikke tenkt den tanken.

Han påpeker at Magnus Carlsen aldri heller har uttalt at han vil spille finalen i Norge.

- Det ville vært urimelig. Magnus er opptatt av at det skal være en åpen prosess hvor ulike interessenter kan komme med bud, og vil at spillerne blir konsultert, slik at det bli det beste for begge parter, sier Agdestein.

Det er ifølge Agdestein mange som er interessert i å arrangere finalen, som skal spilles fra 6. til 26. november. Spørsmålet er om det blir i Chennai i India, slik FIDE antyder, eller om Team Carlsen lykkes med å få til en åpen budprosess.

- Vi vet at det er mange byer som er interessert. Vi vil at FIDE skal vurdere alle. Men hvis det beste budet kommer fra India, får det være sånn, men da har man i alle fall hatt en åpen prosess, avslutter Agdestein overfor Nettavisen.

VM-kampen går annethvert år. Vinneren kan tjene rundt 10 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag