Gå til sidens hovedinnhold

- Magnus er helt hyper

Magnus Moen reiste seg fra sykesenga og sikret seg en ny OL-medalje. Kombinertsjef Frode Moen er ikke overrasket.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Allerede første gang jeg møtte Magnus skjønte jeg at han kunne bli blant verdens beste. Han var et naturtalent i all idrett, forklarer kombinertsjefen.

Magnus Moan (22) var 12-13 år da Frode Moen første gang la merke til ham. Da var Moen selv utøver på høyt nivå.

- Med en gang etter at Magnus var ferdig på skolen, kom han bort i Granåsen for å hoppe sammen med oss. Og dro jeg ut i skogen for å gå langrenn senere på kvelden, kunne jeg være sikker på at han var der også.

- Magnus har alltid vært helt hyper. Han har vært høyt og lavt – både der han skulle være og der han ikke skulle være, forteller Moen.

- Emil på tunet
- Jeg var litt Emil på tunet. Jeg har aldri likt å sitte i ro, medgir Moan selv.

Da Magnus begynte på skilinja ved Heimdal videregående, fikk han Frode Moen som trener. Samarbeidet har hittil resultert i fire mesterskapsmedaljer på fem renn. Fjerdeplassen fra normaldistansen i VM i fjor er Moans svakeste resultat i et internasjonalt mesterskap på seniornivå.

- Det forteller at jeg er en heidundrende mesterskapsløper, gliser Moan selv etter sølvet på tirsdagens OL-sprint i Pragelato.

Så utdyper han hvorfor han alltid slår til i mesterskapsløp:

- Jeg ser veldig enkelt på det. Dere prøver å få VM og OL til å fremstå som noe veldig alvorlig, men jeg ser på det som helt vanlige skirenn, forklarer medaljegrossisten.

- Trodde på tullpratet
Den hittil siste medaljen er kanskje den aller mest imponerende. Etter bronsen i OL-debuten forrige lørdag, ble Moan sengeliggende med feber, sår hals, hoste og tette bihuler. Det ble fem dager uten noen form for trening og seks dager på penicillin. Lagkonkurransen gikk også fløyten for de regjerende norske verdensmesterne.

- Vi prøvde å være offensive hele veien. Til slutt trodde vi på alt tullpratet selv også. Men jeg må innrømme at jeg har vært litt bekymret noen netter når jeg har våknet av hosting fra rommene rundt meg, sier Frode Moen.

Også Petter Tande reiste seg fra samme sykdom og ble nummer seks i tirsdagens renn.

- Jeg har hørt at vi har fått en del kjeft hjemmefra på grunn av sykdommen. Derfor var det ekstra deilig å vise seg fram på denne måten, fastslår Magnus Moan.

Holdt hodet kaldt
Underveis i sykdomsperioden har Moan klart å holde hodet kaldt, og mandag fremsto han som superoffensiv på kombinertløpernes pressekonferanse. Tirsdag viste han at optimismen var begrunnet.

- Det er ingen vits i å grave seg ned. Det finnes folk som er alvorlig syke, jeg var bare forkjølet. Jeg har fokusert på at noen dager i senga ville gi meg ekstra overskudd.

Magnus Moan hadde aldri noen sjanse til å true gullvinner Felix Gottwald – og måtte bite tennene sammen for å holde følge med Georg Hettich opp den siste bakken.

- Jeg var nok i bedre form da jeg kom til Torino. Men jeg er utrolig godt fornøyd med det jeg har prestert, fastslår han.

Tirsdag kveld mottar han sin andre OL-medalje på seremoniplassen i Torino.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping