Nettavisen får bekreftet at den norske håndballprofilen Magnus Gullerud ikke kommer til å fortsette i sin nåværende klubb GWD Minden etter den inneværende sesongen.

Det bekrefter klubbens sportsdirektør Frank von Behren i en e-post. Han sier til Nettavisen at Gullerud har takket nei til et tilbud om å forlenge kontrakten.

Toårskontrakt i Magdeburg

Forsvarskjempens avtale med Minden går ut 1. juli 2020.

Full oversikt: Se Rema 1000-ligaen i håndball for menn

Von Behren kunne ikke si noe konkret om Gulleruds neste arbeidsgiver.

- Jeg kan ikke si noe mer, for jeg vet ikke om han har signert med noen andre og hvor han skal, sier Minden-direktøren til Nettavisen.

Nettavisen har imidlertid fått det bekreftet at SC Magdeburg blir 28-åringens neste klubb. Han slutter seg til sin nye klubb når kontrakten løper ut sommeren 2020.

Gullerud har signert en toårskontrakt med Magdeburg og den medisinske sjekken er bestått. Gullerud skal ha fått beskjed tirsdag morgen om at avtalen var i boks. Det er ventet at Magdeburg kommer til å bekrefte overgangen senere onsdag.

Dansk stjerne glapp

Magdeburg skal ha vært med i jakten på den danske stjernen Mads Mensah Larsen, men han ble nylig bekreftet klar for ligarival SG Flensburg Handewitt, og dermed ble blikket vendt mot den norske strekspilleren.

LES OGSÅ: Juvelen er tapt. Går gratis til storklubb

Den 28 år gamle nordmannen kommer altså fra GWD Minden og skal i første rekke bidra til å styrke konkurransen om plassene i den tyske storklubben.

Gullerud har i en årrekke vært et fast innslag på det norske herrelandslaget i håndball og fikk debuten i en kamp mot Danmark helt tilbake i 2010.

Les også: Nettavisens tabelltips: Slik ender Rema 1000-ligaen for menn

Han var med på det norske laget som tok sølv i VM 2017 og VM 2019.

Gullerud er også høyaktuell for den norske troppen til EM på hjemmebane i januar.

Tradisjonsrik klubb

Magdeburg er en av de største klubbene i Tyskland og ble nummer tre i Bundesligaen sist sesong. De er foreløpig nummer fire på tabellen denne sesongen.

Klubben vant sist den tyske toppserien tilbake i 2001 og den vant også Champions League i 2002.

Den norske landslagsprofilen Christian O'Sullivan spiller for klubben. Gullerud skal også spille på lag med den danske stjernekeeperen Jannick Green og hans landsmann Michael Daumgaard, samt svenskene Daniel Pettersson og Albin Lagergren

Gullerud er ikke den eneste nordmannen som slutter seg til en tysk storklubb sommeren 2020. Norges mest profilerte håndballspiller, Sander Sagosen, flytter nemlig fra franske PSG til THW Kiel den samme sommeren.