Tidligere kombinertprofil Magnus Moan blir å se på skjermen den kommende vintersesongen. Han er hentet inn som ekspert på kombinert av Nent Group.

Nent Group - med plattformene TV 3 og Viaplay - har sikret seg rettighetene til både langrenn og kombinert og satser hardt på dette fra og med høsten 2021.

Profiler som Åge Skinstad, Julie Strømsvåg, Kjetil André Aamodt og Marius Arnesen er allerede hentet inn til satsingen og nå får de altså selskap av Moan.

37-åringen var en av Norges beste kombinertløpere i en årrekke og har både OL-gull (stafett) og VM-gull (lagkonkurranse) på merittlisten. I tillegg har han også flere sølv- og bronsemedaljer (både lag og individuelt) fra både OL og VM.

LES OGSÅ: EM-profilen hevdes å være Solskjærs våte drøm. Nå kommer ekspert med nedslående beskjed: - Det minsker muligheten for en overgang

Moan: - Gleder meg virkelig

Moan bekrefter til Nettavisen at han tar fatt på TV-rollen over sommeren.

- Jeg ser fram imot dette, såpass ærlig skal jeg være. Jeg har alltid likt å være foran kamera, så det blir artig å prøve seg litt bak. Jeg gleder meg veldig til å sitte og formidle min erfaring og kompetanse i kombinert, sier Moan til Nettavisen.

- Hva slags forhold hadde du til TV-eksperter da du selv var aktiv?

- Det er vanskelig å svare på. Da jeg var aktiv merket jeg og erfarte at det å få TV-tid i seg selv var vanskelig, det er mange idretter som har ekstremt mange gode utøvere som fortjener TV-tid. Ofte kom kombinert langt ned på prioriteringslisten, så da handlet det om å ta den tiden man kunne få. Jeg tror derfor det er viktig å ha personer som er engasjert, har passion og er genuint interessert i kombinert til å kommentere. Der føler jeg at jeg kan komme inn å gjøre en forskjell, forteller 37-åringen.

- Frittalende fyr

Moan konkurrerte på verdenscupnivå i kombinert helt fra 2003/04-sesongen og til han la opp i 2019. Han kjenner derfor mange i kombinertmiljøet. Han er ikke redd for at de han kjenner skal se annerledes på ham nå, når han blir TV-mann.

LES OGSÅ: Jamal (18) forbløffet allerede som sjuåring: - Har aldri sett noe slik

- Jeg tror gutta og jentene er informert om det. Og jeg tror de som kjenner meg fra min aktive karriere vet at jeg bryr meg mye om det å levere et produkt som publikum synes er gøy å se på. De kjenner meg nok som en frittalende fyr som sier hva jeg mener og så håper jeg de også tør å være seg selv i media, sier Moan.

- Jeg skal sette meg inn i situasjonen deres og alt som hører med i min jobb. Selvsagt skal jeg også se på det hele med kritiske øyne, men være fair i måten jeg kommenterer på. Jeg er ikke så bekymret for at utøverne skal se annerledes på meg. Det er noen fantastisk spennende lag med både gutter og jenter og de må bare fokusere på daglig trening og det å kose seg i konkurranse, så skal jeg krydre det med min kompetanse.

- Det er ikke tvil

Etter en mannsalder på NRK, flytter nå altså kombinert over til nye kanaler og plattformer. Det vil trolig bli en overgang for mange TV-tittere.

- Det er ikke tvil om at NRK gjør en fantastisk jobb og vil bli en viktig brikke i de kommende årene. Det sitter mye kompetanse på den siden. Jeg var såpass privilegert at jeg var aktiv mens NRK hadde sendinger. Det er ikke tvil om at det blir en overgang med NENT, men de siste vinter-OL har gått på TV 2 og Discovery og det handler om å ta fram kontrollen og trykke tasten et par ganger til høyre for å finne den kanalen.

LES OGSÅ: Uhrenholdt Jacobsen forteller om drama: - Det var veldig åpenbart at han hadde blitt stukket eller bitt av noe

- Hva slags produkt må dere lage for å trekke med dere seerne?

- Kombinert er i en veldig spennende posisjon nå. De har en unik evne til å skape sin egen story, by på seg selv og bruke sosiale medier. Den jobben starter nå. Det må en bevisstgjøring og en synliggjøring til. Jeg som skal formidle dette, føler også et ansvar. Det må formidles på en måte som er interessant for de som ser på. Seerne må få et produkt som er bygd på kompetanse og forhåpentligvis gode resultater, sier Moan.

- Strålende formidler

Sportssjef i NENT Norge, Kristian Oma, ser fram til å få Moan med på laget.

- I Magnus får vi en som brenner for sporten, vet hva som kreves – og som gir oss den nødvendige tyngden i vår dekning av kombinert. I tillegg er han en strålende formidler, som heller ikke pakker inn budskapet om det er noe han vil sette fingeren på, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Julie Strømsvåg forlater TV 2: Klar for Viasat- og TV 3-eier NENT

- Vi har en plan om at Magnus ikke bare skal sitte i studio og mene, men også være med å skape spennende og interessant innhold fra kombinert-miljøet, sier han.