RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magnus mot to verdensmestre

Sist oppdatert:
Verdens yngste sjakk-stormester Magnus Carlsen (13) møter to VM-vinnere i en superturnering i Drammen - en av dem en kvinne på 25 år.

- Dette blir gøy. Ekstra spennende med så god motstand i Norge. Og imponerende at de har fått det til i Drammen, sier Magnus Carlsen til TV 2 Nettavisen.

En av godbitene i turneringen i romjulen blir møtet mellom det norske vidunderbarnet og Antonieta Stefanova fra Bulgaria.

Den 25 år gamle verdensmesteren for kvinner, som også spilte i Bergen i 2001, er blitt beskrevet som både vakker, selvsikker og omgjengelig.

Sammen med Simen
Magnus Carlsen skal nå forberede seg sammen med treneren Simen Agdestein, selv om Agdestein også står på startstreken i det 10 mann sterke feltet.

- Det går helt fint å forberede seg sammen med Simen selv om vi spiller i samme turnering, sier Magnus.

Sterk favoritt
Den tidligere verdensmesteren Alexander Khalifman (38) fra Russland blir favoritt i turneringen fra 27. desember til 5. januar.

Men det jobbes også med å få flere kjente navn - både norgesvennen Alexei Shirov og regjererende verdensmester Rustan Kasimdzhanov skal være interesserte, men har ennå ikke bekreftet sin deltakelse.

Shirov er nummer 10 i verden, Khalifman nummer 35 og Kasimdzhanov nummer 54. De norske håpene ligger på 137. plass (Agdestein) og 214. plass (Carlsen).

13-åringen vil ikke røpe om han skal ta i litt ekstra mot VM-vinnerne, men vi minner om at han fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd da han hadde selveste Garry Kasparov i kne tidligere i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere