RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Magnus sliter mot lærermesteren

Sist oppdatert:
Akkurat nå spiller verdens yngste stormester Magnus Carlsen (13) mot sin læremester Simen Agdestein i NM i sjakk. Følg superduellen direkte her.

(28 trekk spilt. Magnus åpnet aggressivt med 1. e4, og fikk raskt et farlig initiativ. Men han klarte ikke å bryte gjennom. Simen Agdestein slo tilbake og har nå fått et klart overtak)

Følg de fem øverste bordene her.

NM i sjakk startet denne helgen i Molde. Toppoppgjøret i tredje av ni runder mandag morgen er det mange har ventet på - Simen Agdestein mot Magnus Carlsen.

De to er nemlig rangert som nummer 1 og 2 i Norge, men har aldri møttes i et seriøst turneringsparti. Dessuten har de et spesielt forhold: Simen er trener - Magnus elev.

Og han har lært mye på kort tid. Magnus Carlsen ble tidligere i år verdens yngste stormester. Simen Agdestein (37) var i sin tid det samme. .

Seks NM-titler
Simen har seks NM-titler - Magnus Carlsen ingen. Men så er Magnus kun 13 år.

Simen vant første gang som 15-åring i 1982, og nå har altså eleven sjansen til å smadre den rekorden.

Vinneren av mandagens duell vil få et forsprang i jakten på NM-tittelen og kongepokalen. Simen og Magnus er nemlig de eneste i eliteklassen med 2 poeng etter 2 runder.

Men selv med tre av tre er det ingen grunn til å føle seg sikker på gullet. Ikke mindre enn seks stormestre deltar i årets NM, som blir karakterisert som det sterkeste i historien.

Slik er stillingen
Samtidig er det slett ikke bare elitespillere som er i aksjon. Det dreier seg om en massemønstring. 516 sjakkspillere bruker en uke av sommerferien på mesterskapet i Molde.

Spillerne er delt inn i totalt 14 klasser etter alder og spillestyrke, og slik ligger det an i teten i klassene etter to runder:

** I miniputt har hele 12 spillere fullt hus. Blant dem er Even og Anders Thingstad fra Modum.

** I lilleputt har 8 stykker to poeng, deriblant Nicolai Getz fra Oslo og Vegar Koi Gandrud fra Hønefoss - forhåndsrangert som henholdsvis nummer 4 og 2.

** I kadett har den store favoritten Ørnulf Stubberud fra Oslo vunnet sine to første partier.

** I junior har Carl Fredrik Ekeberg fra Asker oppskriftsmessig vunnet både lørdag og søndag, mens hovedutfordreren Øystein B. Fossum fra NTG tapte i 2. runde.

** I mesterklassen (nivået under elite) er det kommet flere overraskelser. Outsiderne Espen Thorstensen fra Kongsvinger og Terje Karlsen fra Fana leder sammen med en av favorittene, Magne Sagafos fra Porsgrunn.

** I senior fikk storfavoritten Ragnar Hoen starttrøbbel, og spilte bare remis i 1. runde. Han er likevel en av fem spillere på 1,5 av 2 poeng.

Her kan du sjekke alle resultatene, samt oppsettet for runde 3.

PS! Eldstemann i NM i sjakk er 91 år gamle Bernt Milovan fra Moss, og den yngste er Christiane M. Moen fra Oslo (født 1998).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere