*Nettavisen* Sport.

Mahrez senket Everton

Leicester City's Riyad Mahrez celebrates scoring his sides opening goal against Everton during the Barclays Premier League match at Goodison Park, Liverpool. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Sensasjonen vil ingen ende ta.

19.12.15 18:02

EVERTON - LEICESTER CITY 2-3

- Jeg vil ikke våkne, jeg vil fortsette å drømme, fortalte Leicester-trener Claudio Ranieri etter seieren mot Chelsea tidligere i uken. Og det er drøm for å fortsette å drømme. 3-2-seieren mot Everton var mektig imponerende.

Det var to lag som ønsket å angripe, men superduoen Mahrez-Vardy var igjen instrumental i seieren. To straffer fra algerieren var tungen på vektskålen.

Dermed er drømmen fortsatt i livet for Leicester og Ranieri. Og hver gang man tror den skal ende, så klarer de å forlenge den. Drømmen om seriegull og Europacup-spill lever i beste velgående.

Høy intensitet

Begge lag har scoret et høyt antall mål og satset for alt det var verdt i starten av første omgang. En vanvittig intensitet ble etterfulgt av lite presisjon, kanskje grunnet det våte underlaget på Goodison Park.

Ingen av lagene fikk til noen skikkelig sjanser selv om Ross Barkley var nær drømmetreff etter et flott innlegg fra Romelu Lukaku i det 25.minutt. Ballen sklei av foten til den engelske landslagsspilleren.

Kun minuttet etter var det Leicester som var på offensiven. Inne i boksen spratt ballen merkelig for Everton-forsvarer Ramiro Funes Mori, og det utnyttet Shinji Okazaki til det fulle. Han fant rom rundt Funes Mori som ikke hadde annet valg enn å dra den rappe japaneren over ende.

Det ble blåst straffe til bortelaget og Riyad Mahrez tok ansvar. Den algeriske lynvingen satte straffen sikkert, selv om Howard valgte riktig vei, og gjorde sitt fjerde mål på to kamper for Leicester.

Likevel så har Everton en diger belgier på topp som nå nekter å gå av banen uten å score. Ross Barkleys to avslutninger i det 32.minuttet ble rensket unna av Leicester, men ramlet kun til Lukaku som hamret ballen i mål.

Begge lag suste avgårde i jaget på ledermålet, men til tross for en herlig intensitet og vilje til å vinne så måtte begge lagene se at det kun sto 1-1 på tavla til pause på Goodison Park.

Vardy Party

Den lave presisjonen fortsatte i andre omgang, selv om det var Everton som førte an. Cornere som ikke ledet noen vei og innlegg som ble klareret av et oppofrende Leciester-forsvar.

Likevel så var det en herremann som enda ikke hadde presentert seg på banen. Nemlig Jamie Vardy. Premier Leagues toppscorer kom nærmere og nærmere og i det 58.minutt skrudde skuddforsøket hans seg så vidt utenfor Tim Howards lengste stolpe.

Samme mann ble spilt fritt igjennom av Riyad Mahrez i det 64.minutt. Med Howards rusende ut dro han unna den amerikanske keeperen som sendrte han i bakken. Klart straffespark.

Igjen var Mahrez sikker fra straffemerket, og hans uke ble bare bedre. Hans femte mål på to kamper og Leicester så igjen ut til å ta tabelltoppen i Premier League.

I kjent Leicester-stil så nektet de å gi opp det vanvittige presset. I det 69.minutt jobbet Albrighton febrilsk og vant ballen etter et innkast på Evertons banehalvdel.

Everton prøver

Han fant Jamie Vardy som enkelt kunne tre igjennom Shinji Okazaki. Han hadde en enkel jobb med å sette inn 3-1 til gjestene.

Kun minuttet etter ble Lukaku spilt igjennom ut på siden og suste mot målet. Vinkelen var veldig vanskelig, samt en god Kasper Schmeichel gjorde det enda verre. Dermed gikk avlsutningen himmelhøyt over mål.

Vertene nektet å gi seg og angrep for alt det var verdt. Likevel klarte Leicester å styre unna med kompakt forsvar og kjappe kontringer. Forsøk fra Luakku og Barkley ble mesterlig ryddet unna,

Everton øynet et håp helt på tampen av kampen da innbytter Kevin Mirallas klarte å hamre inn en redusering for vertene. Dermed kjørte hjemmelaget frem alt de hadde.

Det skulle ikke hjelpe og Leicester beviste igjen at de ikke er en døgnflue på toppen av Premier League-tabellen. 3-2-seieren mot et godt og hardtkjempende Everton-lag var virkelig imponerende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.