MANCHESTER CITY - PSG 2-1 (4-1 sammenlagt):

Manchester City er klare for finale i Champions League. Klubben sikret en historisk seier mot PSG og skal dermed spille finale i turneringen for første gang.

Dette er tredje gang Josep Guardiola leder et lag til en finale i den gjeveste i europacupen. Han gjorde det to ganger med Barcelona og vant begge.

Det er imidlertid første gang siden 2011 at et Guardiola-lag har gått til finalen.

Riyad Mahrez ble den store helten for hjemmelaget, med sine to scoringer, men det var flere av City-stjernene som var på sitt beste i tirsdagens kamp. Kevin De Bruyne, Phil Foden og spesielt keeper Ederson hadde svært viktige bidrag.

- Snakk om å svikte laget

Sistnevnte vartet opp med en presis 70-meterspasning i forkant av den første scoringen og ble rettmessig hyllet for for måten han åpnet opp PSG på.

LES OGSÅ: Sir Alex Ferguson dukket opp på hotellet til PSG i timene før City-kampen

- Ederson er den beste keeperen vi har sett med ballen i beina i Premier League. Han er veldig komfortabel med å bruke venstrefoten. Han slår strålende pasninger. Han har allerede en assist denne sesongen og det der er nærmest en assist også, skrøt tidligere Aston Villa-spiss Dion Dublin i BBCs livedekning av kampen.

I andre omgang fikk Angel Di Maria rødt kort etter en unødvendig stempling av Citys Fernandinho. På det tidspunktet ledet City allerede 2-0 på Etihad. Det gikk en kule varmt mellom de to ute ved sidelinjen og argentineren mistet hodet.

- Noen røde kort er dummere enn andre. Man City i ferd med å slippe seg litt ned etter 2-0, Mulighet til å legge litt press og få momentum. Og så gjør man det der. Snakk om å svikte laget, oppsummerte TV 2-profil Kasper Wikestad på Twitter.

Raser mot dommeren

Etter kampen var PSG-spillerne rasende på dommer Björn Kuipers og hevdet han hadde kommet med uttalelser underveis som ikke falt i god jord. Fløyteblåseren fikk sitt å stri med utover i andre omgang da PSG-spillerne innså at slaget var tapt.

Det ble flere stygge taklinger og konfrontasjoner med dommeren.

- Han sa «f*** you» til meg. Jeg snakker mye med dommerne, men jeg sier aldri noe slikt, sier jeg det blir jeg suspendert i ti kamper, sier Marco Verratti til franske RMC.

Ander Herrera omtaler også situasjonen til samme kanal, dog med litt andre detaljer.

- Det snakkes mye om at vi må respektere dommerne. Kveldens dommer sa «f*** off» til Leandro Paredes. Sier vi noe slikt blir vi utestengt i fire kamper, sier baskeren.

LES OGSÅ: Redknapp undrer seg over det som skjer med Sterling: - Det er noe som foregår

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt sier dette om påstandene fra PSG.

- Det at ingen dommer har blitt sagt «f*** off" til, er bare tull. Det rettferdiggjør uansett ikke det PSG drev med, sa han i studio etter kampen.

City vant kampen med solide 4-1 sammenlagt og møter vinneren av Chelsea og Real Madrid i finalen. Den siste semifinalen blir avgjort onsdag kveld.

Monsterpasning

Det var spilt sju minutter i Manchester da PSG ropte på straffe. Ballen traff Oleksandr Zinchenko inne i boksen og laget fra Frankrike mente den traff hånden. Dommer Björn Kuipers pekte mot straffemerket, men VAR ble raskt koblet inn i saken.

TV-bildene viste at ballen traff skulderen til ukraineren og dermed ble avgjørelsen til dommeren raskt omgjort og det ble ingen straffe til bortelaget.

Like etter skulle det smelle i motsatt ende. Keeper Ederson banket ballen ut med vanvittig presisjon og langpasningen havnet hos Zinchenko. Han la ut til Kevin De Bruyne, men belgierens skudd ble blokkert. Ballen spratt imidlertid perfekt ned til Riyad Mahrez og algerieren satte ballen mellom beina på keeper Keylor Navas.

LES OGSÅ: PSG-stjernen Herrera sterkt kritisk til utbryterliga

Dermed var Citys gode utgangspunkt blitt enda bedre.

PSG farlige

Til tross for et tidlig baklengsmål, så startet PSG første omgang frist og etter 16 minutter var Marquinhos nær ved å utligne på Etihad. Han viste god spenst da han vant sin duell i feltet og headet i tverrliggeren fra kort hold.

I det 20. minutt fikk Angel Di Maria en gedigen mulighet. Bernardo Silva mistet til argentineren, som curlet ballen like utenfor et tomt City-bur.

Rett før pause var Mahrez frampå igjen. Angrepsspilleren dro seg fri og fyrte løs fra spiss vinkel. Denne gangen var Navas med på notene og reddet med beina.

LES OGSÅ: Keane har en klar formening om hva Solskjær må gjøre: - Det er noe jeg har tenkt mye på

Dermed kunne City gå til pause med ledelse etter en første omgang der gjestene var farlige innledningsvis, men der vertene etter hvert fikk bedre kontroll.

Di Maria utvist

Tidlig i andre omgang ble stjerneskuddet Phil Foden spilt igjennom av De Bruyne. Avslutningen ble stoppet av Navas og flagget var også oppe.

Like etter viste Neymar fine takter. Brasilianeren danset seg innover i feltet, men ventet lenge med å avslutte og Zinchenko fikk kastet seg ned og blokkert. City-forsvarerne viste ypperlig lagånd og kastet seg nærmest rundt halsen på ukraineren.

Det lå en scoring i lufta og den skulle tilfalle hjemmelaget. Etter 62 minutter vartet City opp med nok et vakkert angrep. De Bruyne spilte perfekt gjennom til Foden, som igjen slo på tvers foran mål. Der kom Mahrez i stor fart og dyttet kula opp i nettaket.

Dermed kunne City-spillerne og Josep Guardiola slippe jubelen løs og si «mine damer og herrer, takk for i aften» til de tomme tribunene på Etihad.

LES OGSÅ: Carragher tar United-supporterne i forsvar: - De har vært misfornøyde lenge

Vondt skulle straks bli verre for PSG. I det 69. minutt havnet Di Maria i klammeri med Fernandinho ute ved sidelinjen og argentinere stemplet brassen helt unødvendig. Dommeren trakk fram det røde kortet og Di Maria måtte tusle slukøret i dusjen.

Mot slutten av kampen hadde Phil Foden en gedigen sjanse da han dro seg fri, men satte ballen i stolpen. De siste minuttene ble ellers preget av at kampen i realiteten var avgjort og Manchester City kunne greit kontrollere inn finaleplassen.