RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Maiken (19) kan bli norsk OL-håp

Sist oppdatert:
Fjorårets sprintkomet med pangstart på OL-sesongen.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla var bare 18 år da hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd rett før jul i fjor. I Düsseldorf sjokkerte hun både seg selv og konkurrentene, og ble nummer tre i verdenscupsprinten.

I løpet av vinteren gikk hun seg inn i rød gruppe i verdenscupen, og hun ble tatt ut til VM i Liberec. Den oppgaven ble hakket for stor, og hun måtte nøye seg med en 40.-plass.

Men det er tydelig at Gjerdrum-løperen ikke lot seg knekke av VM-nedturen. For fredag leverte Falla, som fortsatt er junior, en meget imponerende start på sesongen.

Junior-VM målet
I den klassiske sprinten på Beitostølen ble hun kun slått av Petra Majdic, som normalt er verdens beste på øvelsen.

- Jeg hadde ikke lagt opp til å gå fort her, så det er overraskende at det skulle gå så bra, erkjenner Falla – som føyer seg inn i rekken av norske juniorjenter med suksess på seniornivå.

Og akkurat som dem som har gått foran henne i løypa de siste årene, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug og Marthe Kristoffersen, er hun opptatt av ikke å legge lista for høyt.

- OL tenker jeg ikke på. Det er junior-VM som er målet, fastslår hun – akkurat som de tre nevnte har gjort før henne.

Får gå verdenscup
Men både Johaug og Uhrenholdt Jacobsen tok medaljer i seniormesterskap allerede som juniorer, og det kan faktisk også Maiken Caspersen Falla være i nærheten av hvis framgangen fortsetter utover vinteren.

Omgivelsene vil likevel ikke legge press på henne.

- Vi matcher Maiken som vi har matchet gode juniorer de siste årene. Det vil si at hun først og fremst skal konsentrere seg om å være junior, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Han utelukker imidlertid ikke at det kan bli en god del verdenscup på Falla i løpet av sesongen.

- Det er jo bare i sprint hun er aktuell, og det kan nok hende hun får gå de fleste sprintene. Hun har jo plass i rød gruppe også, poengterer Kristiansen, som selvfølgelig ikke utelukker ikke utelukker Falla i OL-troppen.

Norges beste
Verken Marit Bjørgen eller Astrid Uhrenholdt Jacobsen deltok fredag, men Bjørgen har allerede gitt beskjed om at hun nedprioriterer sprinten i OL. Jacobsen har som kjent vært skadet, og er ikke tilbake på gammelt nivå.

Det betyr at Maiken Caspersen Falla per nå er Norges sterkeste kort i OL-øvelsen klassisk sprint.

Kari Vikhagen Gjeitnes ble nummer tre i fredagens renn.

Følg sesongåpningen i langrenn og skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin hele uka!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere