*Nettavisen* Sport.

Maiken Caspersen Falla nummer tre på sprinten i Davos

 

PÅ PALLEN: Maiken Caspersen Falla. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

«Ukjent» svenske til topps.

14.12.19 15:58

Maiken Caspersen Falla nådde ikke opp i lørdagens verdenscupsprint i Davos.

Svenske Linn Svahn vant, mens den norske jenta ble nummer tre. Sophie Caldwell fra USA ble nummer to.

Svahn tok dermed sin første verdenscupseier i karrieren.

- Jeg var sikker på at det var Stina (Nilsson) som var foran meg, fordi jeg har blitt gått ifra av Stina mange ganger i den bakken der. Jeg hadde ikke sjans til å følge (Svanh), det var skikkelig imponerende. Enda en ny svenske, sa Falla til TV 2 etter målgang.

Vinneren selv var naturlig nok overlykkelig etter seieren.

- Det er galskap, men det er en mål jeg har hatt, sier Svahn til TV 2.

Svenske Jonna Sundling gikk i bakken tidlig i finalen og endte sist, mens Stina Nilsson heller ikke helt hadde dagen og ble nummer fire.

LES OGSÅ: Flere norske profiler røk ut i sprintprologen i Davos

Falla og Kalvå videre

Allerede i kvartfinaleheatet møttes Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla. Nilsson var sterkest i heatet og vant, mens den norske jenta ble nummer to.

LES OGSÅ: Iversen røper Østbergs bekymring etter startnekten

Mari Eide var også med i dette heatet, men gikk ikke videre.

Fra heat nummer to var det Sophie Caldwell fra USA og svenske Moa Lundgren som sikret seg plasser i semifinalen. Det var ingen nordmenn i dette heatet.

Lotta Udnes Weng var det norske innslaget i kvartfinaleheat nummer tre. Hun nådde imidlertid ikke opp og røk ut. Natalja Neprjajev vant dette heatet.

Anne Kjersti Kalvå imponerte stort i det fjerde heatet og gikk videre til semifinale. I mål var hun nummer to, bak svenske Maja Dahlqvist.

I det femte og siste kvartfinaleheatet røk Tiril Udnes Weng ut. Hun endte sist. Svenske Linn Svahn gikk først over målstreken. Anamarija Lampic ble nummer to.

«Lucky looser»

Dermed ble det bare to norske jenter med videre til semifinalene.

I semifinalene ble det imidlertid langt tøffere for de norske jentene. Falla havnet i trøbbel i sitt heat og ble bare nummer fire. Sophie Caldwell vant, foran Natalja Neprjajev på andre og Stina Nilsson på tredje. Tiden til Falla var likevel god nok.

Den norske jenta gikk videre til semifinalen som «lucky looser». Anne Kjersti Kalvå derimot gikk ikke videre etter å ha blitt nummer fire i det andre heatet.

I finalen ble det altså svensk seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag