Dansken ledet Vålerengas damer for siste gang i 3-1-seieren over Klepp lørdag ettermiddag.

Det bekrefter Oslo-klubben i en pressemelding.

- Vålerenga Fotball har nettopp gjennomført en større strategiprosess og vi legger nå føringene for de neste tre årene. Det var derfor naturlig å ha en samtale om hvor vi stod i forhold til en slikt perspektiv. Konklusjonen ble at det var riktig for begge parter å gå hver sin vei ved utgangen av denne sesongen, sier klubbdirektør Harriet Ruud.

- Vi vil takke Jack for alt han har gjort for klubben. Jack har vært en stor ressurs for Vålerenga og har utviklet en prestasjonsgruppe som har tatt tre pokaler på to år. Det er imponerende og vi ønsker Jack lykke til på veien videre, fortsetter han.

Les også: Seriemester Sandviken ubeseiret i ligaen – vant sin siste kamp

For Majgaard Jensen er det en vemodig beslutning å forlate klubben, men samtidig mener han det kommer på et riktig tidspunkt.

- Fra en fotballtreners perspektiv har det vært to helt vanvittige sesonger her i klubben som jeg ikke ville vært foruten. Pandemien har uten tvil bydd på spesielle utfordringer og ikke minst har det vært en opplevelse i å ta del i klubbens første trofeer, sier Jensen.

- Jeg er stolt over det vi - spillerne, støtteapparatet, klubben og ikke minst de fantastiske supporterne - har oppnådd, men det er en tid for alt og jeg har også behov for å være tett på min familie, sier han.

Majgaard Jensen har ledet Vålerenga i to sesonger. På de to årene har han ledet laget til to cupgull og ett seriegull.

I årets sesong i Toppserien har de imidlertid skuffet. Til slutt havnet blåtrøyene på en 4. plass.