Gå til sidens hovedinnhold

Makeløs opphenting av Frankrike

ZAGREB/OSLO (TV 2 Nettavisen): Ungarn ledet VM-finalen med sju mål da det bare gjensto åtte minutter å spille, men Frankrike kom tilbake og vant.

FRANKRIKE-UNGARN 32-29: Ungarn ble ofre for sin egen arroganse i søndagens VM-finale. Det skal ikke være mulig å skusle bort en sjumålsledelse når det bare gjenstår åtte minutter, men det klarte de altså i søndagens finale.

Syndebukken
Playmakeren Görbicz får trolig vanskeligheter med å sove i kveld. Da det var tjue sekunder igjen av ordinær tid, på stillingen 28-27 til Ungarn, slurvet hun vekk ballen i angrepet og ga Frankrike en siste mulighet. Som om ikke det var nok, rev hun en fransk spiller i bakken, fikk rødt kort direkte, noe som sørget for at Frankrike fikk straffekast i kampens siste sekund.

Det satte Lejeune sikkert i mål. Ekstraomgangene var et faktum.

- Palinger hadde tatt tre straffer på rad, så jeg bestemte meg bare: Ballen skulle i mål, sier Lejeune til TV 2 Nettavisen.

Paralysert
Ekstraomgangene måtte Görbicz se fra benken, og det virket som om det meste av futten gikk ut av Ungarn etter den vanvittige franske opphentingen. I ekstraomgangene scoret de tre raske mål, og Ungarn klarte aldri å hente seg inn igjen. Radulovics, som hadde scoret på seks straffer tidligere i kampen, misset også i annen ekstraomgang. Valerie Nicolas gjorde en mesterlig redning.

- Det eneste jeg tenkte på, var at denne ballen ikke skulle i mål, sier Nicolas til TV 2 Nettavisen.

Dermed er Frankrike verdensmestere.

Måltørke
Det var en merkelig kamp. Frankrike begynte best, tok en rask 3-1-ledelse, men så våknet ungarerne. Anført av en strålende Katalin Palinger i mål, og en like sprudlende og målkåt Radulovics på høyre back, hentet de inn Frankrike og dro fra til 7-3. Frankrike scoret ikke en eneste gang på 13 minutter.

Gradvis klarte de å spise seg inn i kampen igjen, og til pause var den ungarske ledelsen bare på tre mål.

I annen omgang tok Ungarn igjen kommandoen, og det så ut til at de skulle surfe inn seieren. Palinger fortsatte å ta alt som kom hennes vei, Radulovics banket inn mål eller mål, og Frankrike virket lite oppfinnsomme i angrep.

Helt til de siste ti minuttene.

Ble stresset
Frankrike begynte å møte Ungarn midt på banen etter avkast, noe som stresset ungarerne tydelig. Da Palinger plutselig begynte å slippe inn mål igjen, tok de franske jentene inn forspranget på rekordtid.

I siste sekund klarte de ekstraomganger, der de aldri så seg tilbake. Seieren var en taktisk triumf for Frankrike og en tilsvarende flause for ungarerne.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien