RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

Makeløs opphenting av Frankrike

Sist oppdatert:
ZAGREB/OSLO (TV 2 Nettavisen): Ungarn ledet VM-finalen med sju mål da det bare gjensto åtte minutter å spille, men Frankrike kom tilbake og vant.

FRANKRIKE-UNGARN 32-29: Ungarn ble ofre for sin egen arroganse i søndagens VM-finale. Det skal ikke være mulig å skusle bort en sjumålsledelse når det bare gjenstår åtte minutter, men det klarte de altså i søndagens finale.

Syndebukken
Playmakeren Görbicz får trolig vanskeligheter med å sove i kveld. Da det var tjue sekunder igjen av ordinær tid, på stillingen 28-27 til Ungarn, slurvet hun vekk ballen i angrepet og ga Frankrike en siste mulighet. Som om ikke det var nok, rev hun en fransk spiller i bakken, fikk rødt kort direkte, noe som sørget for at Frankrike fikk straffekast i kampens siste sekund.

Det satte Lejeune sikkert i mål. Ekstraomgangene var et faktum.

- Palinger hadde tatt tre straffer på rad, så jeg bestemte meg bare: Ballen skulle i mål, sier Lejeune til TV 2 Nettavisen.

Paralysert
Ekstraomgangene måtte Görbicz se fra benken, og det virket som om det meste av futten gikk ut av Ungarn etter den vanvittige franske opphentingen. I ekstraomgangene scoret de tre raske mål, og Ungarn klarte aldri å hente seg inn igjen. Radulovics, som hadde scoret på seks straffer tidligere i kampen, misset også i annen ekstraomgang. Valerie Nicolas gjorde en mesterlig redning.

- Det eneste jeg tenkte på, var at denne ballen ikke skulle i mål, sier Nicolas til TV 2 Nettavisen.

Dermed er Frankrike verdensmestere.

Måltørke
Det var en merkelig kamp. Frankrike begynte best, tok en rask 3-1-ledelse, men så våknet ungarerne. Anført av en strålende Katalin Palinger i mål, og en like sprudlende og målkåt Radulovics på høyre back, hentet de inn Frankrike og dro fra til 7-3. Frankrike scoret ikke en eneste gang på 13 minutter.

Gradvis klarte de å spise seg inn i kampen igjen, og til pause var den ungarske ledelsen bare på tre mål.

I annen omgang tok Ungarn igjen kommandoen, og det så ut til at de skulle surfe inn seieren. Palinger fortsatte å ta alt som kom hennes vei, Radulovics banket inn mål eller mål, og Frankrike virket lite oppfinnsomme i angrep.

Helt til de siste ti minuttene.

Ble stresset
Frankrike begynte å møte Ungarn midt på banen etter avkast, noe som stresset ungarerne tydelig. Da Palinger plutselig begynte å slippe inn mål igjen, tok de franske jentene inn forspranget på rekordtid.

I siste sekund klarte de ekstraomganger, der de aldri så seg tilbake. Seieren var en taktisk triumf for Frankrike og en tilsvarende flause for ungarerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere