2011 var et meget godt år for den norske løperen Ingvill Måkestad Bovim.

Under VM løp hun inn til en strålende sjetteplass på 1500 meter og senere i sesongen noterte hun personlig bestetid under et stevne i Rieto.

Det lover meget bra for det som skal skje i sommer. I løpet av juni, juli og august går både EM og OL av stabelen. Måkestad Bovim staser på begge de to mesterskapene.

Tiendeplass i Roma
Torsdag var løperen i aksjon under Diamond League-stevnet i Roma. På 1500 meter løp hun inn til tiden 4.06,09 minutter og fikk en tiendeplass.

Dette er like bak OL-kravet på distansen, som lyder på 4.06,00. B-kravet til lekene lyder på 4.08,90.

Det var Abebe Arigawe fra Etiopia som vant konkurransen. Hun løp inn til 3.56,54, som er årsbeste i verden. Hellen Obiri fra Kenya kom på andreplass, mens Genzebe Dibaba fra Etiopia ble nummer tre på distansen.

Den norske løperen har dermed fått en svak start på sesongen. Under Diamond League-stevnet i Doha løp hun 3000 meter, men endte langt ned på resultatlisten.

Under åpningsstevnet på Bislett sist uke lyktes hun heller ikke i sitt forsøk på å sette norsk rekord.

I fjor vinter sa løperen til Nettavisen at hun ønsker å løpe i både EM og OL til sommeren. Hun har også tro på medalje, om hun skulle komme til en OL-finale.

- Skulle jeg komme til en finale, så er målet å gjøre det så best som mulig, så da går jeg for medalje. Men hovedfokuset er å avansere videre fra hvert heat, sa hun.

- Et steg på veien
Sommerens EM blir først og fremst et steg på veien fram mot formtoppen til OL for 29-åringen.

- Det kommer bare en formtopp, så EM blir bare et steg på veien mot OL. Sånn blir det bare. EM blir litt som å løpe et vanlig E-cupstevne. Men jeg vil nok være i bra form da også.

Måkestad Bovims personlige rekord på 1500 meter er 4.02,20 minutter.