*Nettavisen* Sport.

Maks Zuccess, Aasen!

Foto: (AP/Scanpix)

Han gjorde som han lovte oss, Mats Zuccarello Aasen. Men trener Tortorella lover ingenting.

25.01.11 11:30

WASHINGTON - NY RANGERS 1-2: Det blir ofte jevne kamper når New York Rangers er i aksjon, og det ble det også mot stjernespekkede Washington Capitals. Rangers utlignet til 1-1 i tredje periode og tvang fram en straffekonk for andre kamp på rad.

John Tortorella har nok aldri hatt et enklere valg enn å sende 23-åringen fra Oslo utpå isen for å ta ett av de tre straffeslagene mot Washington Capitals natt til tirsdag.

Ikke fordi Tortorella spilte uten Brandon Dubinsky, Vaclav Prospal, Alexander Frolov, Ryan Callahan, Dan Girardi, Eric Christensen, Ruslan Fedotenko og Derek Boogaard, som alle står på skadelisten til New York Rangers.

Nei, det var selvfølgelig et enkelt valg fordi Mats Zuccarello Aasen scoret i sine tre første straffeslagkonkurranser i NHL. I forrige kamp ble hans scoring den avgjørende, i 3-2-seieren mot Atlanta Thrashers natt til søndag.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Bereswill (AFP/Scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (AP/Scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: David Goldman / AP

Hadde planen klar
Kunne han klare fire av fire?

- Jeg får bare fortsette med den samme finta til jeg bommer, sa Zuccarello Aasen til Nettavisen søndag morgen.

Han holdt ord.

Den tidligere poengkongen i Sveriges eliteserie dro den unge Washington-keeperen Braden Holtby (21) så langt ut til siden at målet ble stående igjen vidåpent da Zuccarello Aasen hentet pucken over på forehandsiden igjen, før han skjøv den i mål.

Holtby havnet faktisk både til side for målet og bak mållinjen. Det var ikke fordi han hadde så lyst på pølser. Det var fordi han ble fintet ut etter alle kunstens regler.

Fire av fire. En grei start på NHL-karrieren, det.

Se og hør amerikanske eksperter diskutere hans eminente straffeteknikk!

- En stor defensiv kamp av oss. Det var en fantastisk laginnsats og en stor seier, sier Zuccarello Aasen til klubbens hjemmeside etter kampen.

Les også: «Den lille dritten» ble matchvinner

Viktig topoenger
Matchvinnerstatusen ble han imidlertid snytt for. Nicklas Bäckström, en av ligaens beste sentere, scoret på Rangers' reservekeeper Martin Biron og sørget for 2-2.

Det var først etter at Marcus Johansson bommet for Washington og Artem Anisimov scoret for Rangers, at New York-laget kunne juble for seier og to poeng.

Poengene smakte godt - ikke minst fordi Carolina Hurricanes en halvtime tidligere hadde slått Toronto Maple Leafs 6-4. Carolina ligger på niendeplass i den østre avdelingen - åtte lag går til sluttspillet - og er bare sju poeng bak Rangers med to kamper til gode på laget til Mats Zuccarello Aasen.

Rangers ligger på sjetteplass etter 51 av 82 grunnseriekamper, og er nå bare to poeng unna femteplassen til Washington Capitals.

Les også: NHL for «dummies»

Mye istid, ingen garantier
Mats Zuccarello Aasen spilte 18.08 minutter og 2.08 i overtall. Han serverte noen lekkerbiskenpasninger som lagkameratene ikke klarte å omsette i scoringer, og jobbet som vanlig hardt, men var stort sett ganske anonym i denne kampen. Trener Tortorella viste uansett nordmannen stor tillit da han sendte ham ut mot superstjernen Alexander Ovetsjkin i spill fire mot fire i overtidsperioden.

Den tidligere Modo-helten var ikke på isen da Matt Hendricks ga Capitals ledelsen tidlig i andre periode. Marian Gaborik utlignet til 1-1 etter 13,19 minutter av tredjeperioden.

Til tross for suksessen, og tilliten Tortorella viser den unge nordmannen, vil ikke treneren garantere at Zucccarello blir værende i klubben resten av sesongen. Faktisk risikerer han å bli sendt tilbake til AHL når en rekke etablerte stjerner er tilbake fra skader de kommende ukene.

- Vi må ta noen tøffe avgjørelsen, for noen av guttene som er tatt opp, har gjort det bra, sa Tortorella etter seieren over Washington.

På konkret spørsmål fra en svensk journalist om Zuccarello blir værende, svarte han følgende:

- Vi får se hvordan det går. Jeg får de spørsmålene hele tiden, og det er vanskelig for meg å svare. Hvis han fortsetter å spille på denne måten, som han gjør nå, blir det tøft å nekte ham å fortsette, men det tar vi dag for dag.

- Han er fortsatt en ung mann som prøver å lære, og han er ikke redd for å prøve å gjøre en forskjell. Han er åpenbart en nøkkelmann for oss i straffeslagkonkurransen i dag.

Se intervjuet her!

New York Rangers spiller igjen allerede natt til onsdag. Da kommer Florida Panthers på besøk til Madison Square Garden. Det blir Rangers' femte kamp på sju dager. De fire første har gitt tre seirer - en ganske imponerende uttelling med tanke på alle skadene i laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.