RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maktdemonstrasjon av Aukland

Foto: PIERRE ANDRIEU/AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Anders Aukland drev rå utklassing av konkurrentene i Marcialonga. Men noe NM blir det ikke.

Da Aukland gikk inn i den siste tre kilometer lange bakken ledet han ifølge teamsjef Nils Marius Otterstad med hele fire minutter. Han knuste konkurrentene og tok sin andre seier i rennet etter at ledelsen krympet noe inn mot mål, da Aukland ikke anstrengte seg for fullt.

Oppturen ble total da broren Jørgen Aukland sikret dobbeltseier til familien fra Tønsberg. Han rykket opp den siste krevende bakken og fikk de nødvendige 8-10 sekundene. Järry Ahlin ble nummer tre.

- Det er helt rått det Anders gjør her. Han rykket halvveis i motvinden, men dro allikevel rett fra. Det var en maktdemonstrasjon og fullstendig utklassing, fortalte teamets leder Nils Marius Otterstad til Nettavisen i det Aukland passerte forbi han i løypa noen kilometer før mål.

Sjanseløse
Konkurrentene var uten sjanse til å følge stakefantomet Aukland da han satte inn støtet på toppen av en fiskebeinsbakke. Da lå sterke folk som Svärd, Ahlin, Hjelmeset og Estil lå i feltet.

Rykket var ment som en kraftig tempoøkning for feltet, men ingen hadde en sjanse til å henge på. Deretter gikk Aukland det han maktet i 15 kilometer og økte raskt ledelsen til to og et halvt minutt.

Otterstad forteller at Jørgen Aukland hadde rykket hvis ikke Anders hadde dratt til. Jørgen skal ha fortalt Otterstad at han hadde masse krefter han sparte på for å la broren ligge trygt i teten.

I gruppen på åtte personer som dannet seg bak Aukland, dro broren Jørgen feltet i 35 kilometer og hadde masse krefter.

Godt opplegg
-Det er moro å se at det sportslige opplegget og alt rundt fungerer så bra. Vi skal se om dette skal utvides nå, sier Otterstad og sier at sterke løpere helt opp landslagsklasse gjerne må komme for en prat på eget initiativ.

Men NM prioriterer Aukland bort til fordel for König Ludwigs Lauf.

Og bak Aukland-brødrene imponerte Frode Estil med en 10. plass.

Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer 14, men skal ha skadet seg da han skulle passere en annen løper.

- Jeg slo opp en gammel skade i hoften. Jeg vet ikke hvor alvorlig det er, men jeg må stå over NM, sa Hjelmeset til NRK.

Les flere sportsnyheter her

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere