NADAL-DJOKOVIC 1-3 (4-6, 1-6, 6-1, 3-6):

Verdens to beste tennisspillere, Novak Djokovic og Rafael Nadal, gjorde opp om trofeet i Wimbledon på søndag.

Publikum ble vitne til en underholdende kamp med mange gode slag fra begge spillere, men det var serbiske Djokovic som stakk av med seieren.

Djokovic vant et jevnt førstesett og knuste Nadal i det andre. Spanjolen slo deretter tilbake, men Djokovic tok hjem et dramatisk sistesett. Serberen var naturligvis høyt oppe etter seieren.

- Det er vanskelig å beskrive med ord. Det er den beste dagen i mitt liv. Wimbledon har alltid vært favoritturneringen min og noe jeg har drømt om å vinne. Jeg tror jeg drømmer fortsatt, sa Djokovic i intervjuet etter kampen.

- Når du spiller mot den beste spilleren i verden, Rafal Nadal, som har vunnet to av de tre siste Wimbledon-turneringen, så må du være på ditt beste.Det var jeg i dag. Det var den beste kampen jeg noensinne har spilt på gress, uttalte mesteren.

- Finalen var umulig
Rafael Nadal prøvde å finne måter å slå Djokovic på, men serberen var ikke til å stoppe.

- Finalen var umulig, men jeg prøvde mitt beste som alltid, sa den tapende finalisten Rafael Nadal etter kampen.

Djokovic har vært suveren i hele år. Han har vunnet 48 av 49 kamper og slo Nadal for femte gang i en finale denne sesongen.

- Han har hatt en fantastisk sesong. Det er bra gjort av han, uttalte den sympatiske spanjolen.

Bare noen dager før Djokovic vant sin første Wimbledon-tittel, ble det klart at Djokovic ville bli den nye verdenseneren på rankingen.

- Det har vært noen gode dager på kontoret, smilte serberen etter kampen.

Djokovic tok føringen
I første sett fulgte spillerne hverandre tett. Til slutt brøyt Djokovic Nadals serve på stillingen 5-4 og gikk dermed av med seieren 6-4.

- Djokovic kan utfordre Nadal fra grunnlinjen. Det er grunnen til at Djokovic har vunnet de fire siste kampene mot Nadal, uttalte tennislegende Boris Becker etter det første settet, ifølge BBC.

I andre sett feide serberen Nadal av banen. Djokovic spilte stor tennis og vant det andre settet hele 6-1.

Nadal slo tilbake
I tredje sett brøt Nadal Djokovics serve ved første anledning, noe som tydelig var en lettelse for spanjolen. Nadal jublet høyt og lenge, før han fulgte opp med et perfekt game.

Spanjolen hadde tydeligvis fått blod på tann og denne gangen var det Nadals tur til å vinne 6-1.

Det fjerde settet startet med at Djokovic servet inn det første gamet. I det andre gamet så avgjørelsen ut til å falle.

Djokovic brøt Nadals serve og gikk opp til 2-0 i games, men spanjolen var ikke ferdig. Han brøt Djokovic i neste game, og dermed var det full kamp igjen.

På stillingen 3-4 til Djokovic fikk serberen tre breakballer. Han misbrukte den første, men på da Nadal slo ballen ut, pekte alt på at Djokovik skulle sikre seg sin første Wimbledon-tittel.

Slik ble det også. Djokovic vant det neste settet og med det kampen.

HTML EMBED