Til tross for at den suverene nordmannen bommet ett skudd på siste skyting, gikk han i mål med en solid ledelse.

Ingen klarte å holde følge med farten til Thingnes Bø i sporet. Til slutt vant han med 23,6 sekunder ned til svenske Martin Ponsiluoma på andreplass.

Tyske Benedikt Doll stakk av med tredjeplassen. Sturla Holm Lagræid ble nummer fem, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer åtte.

Seieren til Thingnes Bø ble hans åttende sprintseier av åtte mulige denne sesongen.

– Det er smått utrolig, sier han til TV 2 om egen statistikk.

Det var knyttet spenning til formen verdenscupvinneren var i før rennet, ettersom han har slitt med koronasykdom, men det virket ikke til å plage ham.

– Jeg var nervøs. Det var litt som jeg bruker å føle meg under sesongstarten, litt usikker på egen form. Da jeg gikk ut, så kjente jeg at det var en bra dag, sier Thingnes Bø.

Les også: Infantino med oppsiktsvekkende tale: – Jeg forstår ikke hvorfor dere er så slemme

– Ble svart

Sturla Holm Lægreid leverte ti treff, men endte 48 sekunder bak Thinges Bø. Også Lægreid har slitt med koronasykdom den siste tiden.

– Det var bra helt til sisterunden, så ble det svart. Jeg måtte dessverre se meg slått på sisterunden, sier Lægreid til TV 2.

Han forteller at kroppen gjerne ville pushe, men at det sa stopp.

– Johannes får det til å se lett ut, legger han til.

Vært syk

Johannes Thingnes Bø ble koronasyk i Nove Mesto og valgte å stå over rennene i Östersund. Sesongens suverene nummer én var i tvil om formen var på topp før rennet i Holmenkollen.

– Ærlig talt, så vet jeg ikke helt hvordan stoda er. Stoda er nok bra, men om den er like rå som tidligere i vinter, det får vi nok ikke svar på før i løpet.

Etter rennene i Nove Mesto sikret Thingnes Bø sammenlagtseieren i verdenscupen. Tidligere i år vant han fem gull under verdensmesterskapet i Oberhof.

Lørdag er det jaktstart for herrene i Holmenkollen klokken 12.45. Søndag er det fellesstart klokken 12.50.