*Nettavisen* Sport.

Mål-Scholes slo til igjen

Når Paul Scholes (30) er i form, er vanligvis Manchester United i form. Lørdag viste han hvorfor han er så viktig for de røde djevlene.

27.11.04 19:20

WEST BROMWICH – MANCHESTER UTD. 0-3: Scholes scoret bare sitt tredje for sesongen, men det var midtbane-elegantens tredje på to kamper. Og den første var en scoring i typisk Scholes-klasse: En suser i hjørnet som WBA-keeper Russell Hoult bare kjente kruttlukten av.

På gang

Det kan virke som United-maskineriet er kommet skikkelig i gang etter en middelmådig sesongstart. Mot WBA lørdag, Alex Fergusons 1001. kamp som manager for laget, var det total United-dominans hele kampen igjennom. Likevel måtte vi vente til 2. omgang før scoringene kom.

Scholes gjorde 1-0 rett etter pause med et skudd etter en frekk flikk fra Ryan Giggs, før målkongen Ruud van Nistelrooy økte til 2-0 med en enkel nikk etter 72 minutter. Ti minutter senere var Scholes der igjen og nikket inn 3-0 etter et stort United-press inne i boksen.

Halv-sjanser

West Bromwich viste enkelte farligheter, særlig ved den livlige rumeneren Cosmin Contra på høyrekanten. Dessuten hadde ungareren Zoltan Gera en sjanse da han lurte Mikael Silvestre og fyrte løs, men keeper Ray Carroll reddet mesterlig.

Men det var United det meste handlet om på The Hawthorns. WBA-manager Bryan Robson – tidligere Manchester United-kaptein gjennom mange år – måtte se at laget hans var sjanseløse mot Scholes & Co.

- Etter at Scholesy kom tilbake fra skade har han virket ekstra skarp. Og når United stiller med de spillerne som de gjorde mot oss i dag, så er det ikke mange som kan hamle opp med dem, sa Robson til Sporting Life.

Med i tittel-kampen

Nå er de røde djevlene oppe på 4.plass, ni poeng bak serieleder Chelsea. Med skadefritt mannskap (med unntak av Ole Gunnar Solskjær), blir nok United igjen å regne med i kampen om tittelen.

Iallfall hvis vi skal tro Alex Ferguson, som denne uken sa at de som er blant de fire beste til jul vil være med i tittelkampen fram mot midten av mai.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.