*Nettavisen* Sport.

Maldini klar for nummer 100

Foto: DAVID MOIR/SCANPIX

AC Milan-legenden Paulo Maldini blir første italiener som når 100 kamper i Champions League.

19.02.07 22:43

Men han blir ikke alene i 100-kampersklubben.

Fra før av har Raul, Roberto Carlos og David Beckham i Real Madrid spilt et tresifret antall kamper i Europas gjeveste klubbturnering.

LES ALT OM CHAMPIONS LEAGUE HER

Også Bayern Münchens Oliver Kahn har sikret seg medlemskap i den eksklusive klubben. Paulo Maldini blir dermed det femte medlemmet når Milan gjester Celtic på Celtic Park tirsdag.

Allerede rekordinnehaver
Maldini har vært fast i AC Milans startellever siden han debuterte for Milano-klubben i Serie A januar 1985, og har spilt for samme klubb hele sin karriere. Med den nåværende kapteinen på laget har Milan sanket hele elleve Serie A-titler, og blitt kronet best i Europa ikke mindre enn fire ganger.

Maldini debuterte i Champions League 9. desember 1992, da Milan slo PSV 2-1 på bortebane.

Maldini har siden den tid notert seg for to rekorder i turneringen. Da han scorte etter 51 sekunder i finalen mot Liverpool i 2005 ble han både tidenes kjappeste målscorer og tidenes eldste målscorer i turneringen. Det skal riktig nok legges til at han også spilte i Serievinnercupen før Champions League i det hele tatt ble opprettet.

- Mer enn 100
- Det er selvfølgelig en stor ære for meg, men jeg pleide å spille i turneringen da den ikke het Champions League, så jeg føler jeg har mer enn 100 opptredener, uttalte Maldini, ifølge Reuters, mandag.

Forsvarsspilleren rakk for øvrig også å sette rekord i antall landskamper før han la landslagsskoene på hylla. Maldini rakk å få 126 kamper for støvellandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.