Gå til sidens hovedinnhold

- Målet er topp fem

Jakob Fuglsang setter seg høye mål før Giro d’Italia.

Jakob Fuglsang har lenge vært klar på at Giro d’Italia er det store målet neste sesong.

Tidligere har han imidlertid vært forsiktig med å sette seg en målsetning. Nå, etter å ha vært på smaling med laget, har dansken målsettingen klar.

- Jeg vil gi alt det jeg har i meg for å oppnå et godt resultat, sier Fuglsang til feltet.dk.

Må slanke seg
- Mitt mål er topp fem, og hvis det går veldig bra kanskje topp tre. Jeg tror det er realistisk, dersom alt fungerer. Det er fortsatt et treukersritt, og det blir sikkert ikke lett, men det er hovedmålet mitt.

I år ble dansken nummer 11 i Vuelta a España. Da var han ikke forberedt og for feit. Nå får han konsentrere seg full ut om å være i best mulig for under giroen.

Les mer:- Han er for feit

- Jeg er sikker på at det vil hjelpe meg mye. Jeg skal også miste litt vekt i forhold til vekten jeg hadde i vueltaen. Der var fjellene mitt svake punkt, og hvis jeg går litt ned i vekt, så vil jeg forbedre et av mine svake punkt. Så jeg er sikker på at jeg kan bli enda bedre, sier RadioShack-rytter og legger til:

God støtte
- Det er med vueltaen i bakhodet jeg har de ambisjonene jeg har. Å gå etter topp ti, som jeg var 17 sekunder fra i vueltaen, ville vært for tamt. Det er dog ikke det samme rittet, da giroen og vueltaen ikke er like. Vi må se hvem som stiller til start når vi når så langt, men jeg vil i hvert fall gjøre mitt for å være klar.

Det er ingen tvil om at RadioShack-Nissan vil ha sine største stjerner i Tour de France. Det er ikke ensbetydende med at Fuglsang må klare seg alene i giroen.

- De største navnene skal selvfølgelig til touren, men jeg får noen gode folk, som jeg vet at støtter meg 110 prosent. Det blir også noen som kommer til å forberede seg sammen med meg. Det blir noen av de som var med i vueltaen, blant annet Oliver Zaugg og Thomas Rohregger. De gjorde en enorm innsats i vueltean, så jeg er veldig tilfreds med å få med dem.

I forberedelsene til giroen, står blant annet to treningsleirer på programmet. I tillegg skal dansken sjekke ut fire etapper, som skal kjøres den siste uken av det italienske eventyret.

Se rittprogrammet til Jakob Fuglsang frem til giroen på feltet.dk.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken