De siste årene har Fränk og Andy Schleck vært blant de største favorittene før Tour de France.

I år stiller ikke Andy, og Fränk har sagt at hans form ikke er helt der den skal være. Eldstebroren har heller ikke vært direkte imponerende så langt denne sesongen, selv om han viste gode takter i Sveits rundt.

Når årets største sykkelritt starter lørdag, er det helt andre ryttere som preger de fleste favorittlister. Heller ikke Schleck holder seg selv som favoritt.

- Akkurat nå fokuserer jeg på rittet, og jeg har ikke noe spesielt mål, sa han på lagets pressekonferanse torsdag.

- Jeg har restituert meg så mye som mulig etter Sveits. Formen min er fortsatt god. Men siden jeg har kjørt mange ritt, er formen selvfølgelig ikke på topp. Jeg er veldig trygg, men vi må se over de tre ukene hvordan jeg har restituert meg. Jeg vet ikke helt hvor jeg står.

Ikke seierskandidat
Selv uten den beste formen, er målet før rittet klart, og ikke så riktig beskjedent.

- Når du starter et ritt, samme om det er Tour de France eller det nasjonale mesterskapet, ønsker du å vinne når du signerer deg inn. Jeg sier ikke at jeg kommer til å vinne. Jeg sier at målet alltid har vært å vinne.

Mads Kaggestad er også usikker på Fränk Schleck, men tror ikke formen er så dårlig som det luxembourgeren vil ha det til.

- Han har en utrolig merittliste og erfaring i Tour de France. Rittet har nok en spesiell plass i hjertet hans, sier Kaggestad til procycling.no.

- Jeg tror ikke han var i toppform i giroen, der ble han jo kastet inn i siste liten. I tillegg kjørte han ikke de verste etappene. Og det er heller ikke noe uting å være i god form i Sveits rundt, det er jo et bra tegn. Men for meg er han ikke bedre enn topp 10, rundt syv-åtte.

Problem, problem, problem
Fränk Schleck sykler for storlaget RadioShack. Der har det ikke bare vært fryd og gammen i år. Schleck-brødrene har vært i offentlig krangel med sportsdirektør Johan Bruyneel, mens Jakob Fuglsang var i harnisk etter å ha blitt vraket fra touren.

Det siste skuddet på det allerede vaklende skipet, er at minst tre ryttere skal ha klagd til UCI fordi de har fått lønn for sent. Ikke den beste oppladningen til årets viktigste ritt, skulle man tro. 32-åringen er imidlertid ikke bekymret.

- Ryktene påvirker ikke laget i det hele tatt. Jeg synes vi gjorde våre beste resultater (i forrige måned). Luxembourg og Sveits rundt, jeg tror ikke ryktene har påvirket laget. Vi har et lag som er veldig samlet, et sterkt lag. Vi er 100 prosent profesjonelle.

Det har virket som at RadioShack er delt i flere fraksjoner, blant annet etter at Andreas Klöden og Chris Horner var i tottene på hverandre. Slik sett kan det minne litt om Astana i 2009, der Lance Armstrong og Alberto Contador var på hver sin kant.

- Det stiller kjempehøye krav til lederne. Jeg tror ikke på noe reprise av Astana, de har ingen tydelig leder på hver sin side. Jeg tror heller ikke de kommer til å være med å kjempe om seieren, sier Kaggestad