RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Målet som gir norsk håp

Sist oppdatert:
Baye Djiby Fall sørget for Molde-seier på overtid. Stabæk klarte bare uavgjort etter to straffemisser.

MOLDE - JELGAVA 1-0 /
STABÆK - DNEPR MOGILEV 2-2:

Molde ble det første norske laget til å vinne en obligatorisk kamp i Europa i 2010. Det sørget Baye Djiby Fall for da han ble matchvinner på overtid i torsdagens hjemmekamp mot latviske Jelgava, som var første kamp i andre kvalifiseringsrunde til Europa League.

Uten å spille opp mot sitt aller beste, var Molde det klart beste laget gjennom hele kampen. Seieren kunne og burde ha vært større.

Den sene scoringen gjør at Molde har et godt utgangspunkt før returkampen i Latvia. For nå må Jelgava gå offensivt til verks på eget gress, og det betyr at Molde vil få muligheter til å slippe til med sitt farligste våpen, nemlig kontringene.

Misset to straffespark
I Telenor Arena innledet Stabæk sin ferd mot en mulig deltakelse i Europa League med 2-2 mot hviterussiske Dnepr Mogilev. Jørgen Skjelvik og Veigar Pall Gunnarsson scoret målene for Stabæk, som faktisk lå under to ganger i kampen.

Dessverre feilet samme Gunnarsson to ganger fra straffemerkert, og dermed har bæringene et dårlig utgangspunkt før returkampen om en uke.

De to bortemålene gjør at Dnepr vil være videre med både 0-0 og 1-1 på hjemmebane, hvilket innebærer at Stabæk ganske enkelt må vinne. Det blir alt annet enn enkelt etter en lang reise til Hviterussland.

Stor jobb
Hvis Molde og Stabæk skulle gå videre, venter ytterligere to hinder før lagene er inne i gruppespilet i Europa League.

Aalesund kommer først inn i neste kvalifiseringsrunde.

Rosenborg, som er Norges representant i kvalifiseringen til Champions League, spilte altså 0-0 borte mot nordirske Linfield onsdag kveld.

Det betyr at alle de tre norske lagene som hittil har vært i aksjon fortsatt har en stor jobb å gjøre før de er videre til neste kvalifiseringsrunde.

PS. Folk i Molde og Bærum gikk ikke akkurat mann av huse for å se torsdagens kamper. 2343 løste billett for å se Molde, mens bare 1134 fant veien til Telenor Arena.

Les også:
Keeperen Norge glemte
Rosenborg imponerte ingen
- En «boost» man ikke forstår dimensjonene av
- Det begynner virkelig å haste

Se nasjonsrankingen for klubblag for 2010
Se klubbrankingen for 2010

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere