Tottis selfie-feiring etter sitt andre mål i Derby della Capitale på søndag skapte bråk mellom presidentene i Roma og Lazio.

Selfien Totti tok gikk fort verden rundt og blir hyllet i store deler av fotballverden. Lazio-president Caudio Lotito fant imdlertid feiringen svært upassende.

Upassende feiringer er han ikke alene om å ha utført. Vi har satt sammen en topp ti-liste over kontroversielle feiringer.

1. Marco de la Mora og Alberto Medina. I Mexico har det blitt rapportert at rundt 44,000 mennesker har blitt drept i dop-relatert vold. Chivas-spillerne de la Mora og Medina hadde tydeligvis lite respekt for det. Etter en scoring løp de Mora til sidelinjen og stelte seg opp. Like bak kom Medina og trakk frem hånda som han formet til en pistol, ladet, og satte den mot pannen til de la Mora, før han «trakk av». De la Mora spilte med og falt død om. Totalt uakseptabelt var reaksjonen i Mexico.

Spillerne ble bøtelagt cirka 24,000 kroner hver, men etter å ha innsett hva de hadde gjort, betalte begge det dobbelte av fri vilje.

Klubben måtte også vise at de tok avstand fra hendelsen, og markerte det med å donere rundt 480,000 kroner til et barnehjem i en av de voldeligste byene i Mexico. En feiring med en med prislapp på rundt 600,000 har klubb og spillere neppe råd til for ofte.

HTML EMBED

2. Robbie Fowler. Spisslegenden scoret på straffespark i Merseyside-derbyet i 1999 og valgte å feire scoringen ved å legge seg ned på alle fire og «sniffe» dødlinja etter at Everton-fansen hadde anklaget ham for narkotikamisbruk. Liverpool-trener Gerard Houllier prøvde å forsvare feiringen med at det var en kamerunsk gress-spising-feiring som Fowler hadde lært av lagkamerat Rigobert Song. Det gikk ikke det engelske fotballforbundet med på og ga Fowler 60,000 pund i bot.

HTML EMBED

3. Paolo Di Canio. Selvskreven på en slik liste. Mellom 2004 og 2006 feiret Di Canio flere ganger med fascisthilsen. Etter den kontroversielle feiringen mot blant annet Livorno, ble den omdiskuterte spilleren bøtelagt med 80,0000 norske kroner og én kamps utestengelse. Di Canio selv uttalte seg etter kampen i stil med feiringen: - Jeg er en fascist, ikke en rasist …

4. Emmanuel Adebayor. Togoleseren som tidligere tidvis herjet for Arsenal, scoret mot nettopp Arsenal, for en av «The Gunners» argeste rivaler, Manchester City. Adebayor lot seg ikke hindre i at hans tidligere fans sto på motsatt side av banen hvor han nettopp hadde scoret.

På rekordtid spurtet spissen 110 meter for så å skli på knærne med armene strakt ut foran rasende bortefans. Om ikke overgangen til City var ille i seg selv, så var definitivt feiringen blant de mest provoserende vi har sett. Adebayor fikk gult kort for hendelsen og politiet ga i ettertid City-spissen skylda for bråket som oppsto på tribunen.

HTML EMBED

5. Nicolas Anelka. Etter å ha scoret to mål i det elleville 3-3-oppgjøret mot West Ham i 2012, valgte Anelka å feire med en «motsatt nazi-hilsen» - en såkalt «Quenelle». Anelka strakte armen og håndflaten ut, men i stedet for å heve armen oppover, så senket han den. Anelkas venn, og angivelig mannen bak det symbolske tegnet M’bala M’bala, hevder tegnet betyr «up yours», men antirasistiske grupper står fast ved at det er en rasistisk gest.

6. Giorgos Katidis. Grekeren valgte å gjøre som Paolo Di Canio og kjøre en ekte fascist-hilsen. Den tidligere AEK Athen-spilleren ble ilagt suspensjon på fire kamper av klubben. I tillegg ble Katidis utestengt fra alle nivåer i gresk fotball og ble senere fristilt fra kontrakten med AEK Athen. Katidis, som hevder han ikke visste hva gesten betydde, klarte å legge egen karriere i grus på cirka 20 sekunder. Slipper billigere unna en Di Canio på denne listen ettersom Di Canio var fullstendig klar over hva han gjorde.

HTML EMBED

7. Mammadou Diallo. Diallo gikk på lån fra Lillestrøm til Vålerenga. Enga kjempet for å unngå nedrykk og møtte Lillestrøm på Bislett i tredje siste runde. Diallo scoret to mål i Engas 3-1-seier, men valgte å feire 2-1-scoringen ved å storme bort til Kanarifansen. Torgeir Bjarmann dro sin tidligere lagkamerat i nakken bort fra illsinte fans. Diallos plan var å feire med Lillestrøm-fansen, ikke mot. Planen hans ble ikke oppfattet på den måten hos de gule og Diallo uttalte angrende etterpå at gleden over scoringene var borte.

8. Luis Suarez. Ikke overraskende har «El pistolero» en plass på denne listen. I hans tid i England ble han stadig vekk beskyldt for å filme – ofte var det fortjent. Rodgers har senere klaget over at det foregikk en kampanje mot Suarez og at han ble snytt for flere straffer og frispark.

Suarez selv så humoren i alt oppstyret rundt hans evne til å falle lett. Etter sitt andre mål for Liverpool i hatoppgjøret mot Everton, løp uruguayaneren hele veien bort til daværende Everton-trener David Moyes og kastet seg foran ham som om han filmet. David Moyes tok det med et smil. Det gjorde ikke Everton-fansen. Morsomt nok, men kontroversiell som alltid.

HTML EMBED

9 .Ruud van Nistelrooy. I en VM-kvalifiseringskamp mellom Nederland og Andorra i 2005 brenner stejernespiss Ruud van Nistelrooy et straffespark. En Andorra-forsvarer som antakeligvis ikke opplever all verden av moro på banen, finner det svært humoristisk at spissen brenner straffesparket. Andorra-spilleren steller seg helt opp i ansiktet til van Nistelrooy og ler.

Litt senere i kampen mottar Nederland-spissen et innlegg som han bredsider i mål. Først er van Nistelrooy på vei mot cornerflagget for å feire, før han finner ut av at han skal ta igjen. Som sagt så gjort. Van Nistelrooy finner igjen Andorra-forsvareren og steller seg opp rett foran ham og strekker armen iskaldt ut i triumf. Belønningen ble gult kort og litt småknuffing. That’s Ruuuuuude …

HTML EMBED

10. José Mourinho. Mannen kunne hatt en egen topp ti-liste, men kommer med på grunn av hans feiring mot Villareal. Mourinho har evnen til å virke provoserende selv når han ikke foretrekker seg noe som helst. Mot Villareal feirer portugiseren Kakás 4-2-mål foran Villarealbenken med en knyttet neve i retning publikum. Villareals Raul Garcia ble så provosert at han kastet en flaske på Mourinho. «The special one» hevdet han bare ville feire med sønnen sin som satt på tribunen bak benken til Villareal. Neppe tilfeldig.

HTML EMBED