*Nettavisen* Sport.

Målgivende av Tollefsen

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Ole-Kristian Tollefsen (23) var sterkt delaktig i den viktige 1-0-seieren over Chicago.

25.01.08 07:14

Den norske backen valgte et utmerket tidspunkt for sesongens første assist. Ole-Kristian Tollefsens skudd 7,20 minutter ut i andre periode ble styrt i mål av Jared Boll til 1-0-ledelse for Columbus Blue Jackets i bortekampen mot Chicago Blackhawks.

Målet viste seg å bli kampens eneste.

På tide?
- Det var på tide, var det ikke? Jeg forsøkte bare å få pucken på mål, sa Tollefsen til FSN Ohio i pausen mellom andre og tredje periode.

Columbus' tv-kommentatorer har åpenbart sans for den knalltøffe nordmannen og kaller ham «The Norwegian Nightmare» på grunn av hans fysiske spillestil.

Tollefsen var for øvrig nær enda en assist midtveis i andre periode, da han spilte fram Nikolai Zjerdev, men russerens avslutning gikk i stolpen og ut igjen - bak keeperen til Chicago.

Blåjakkenes nummer 55 er uansett ingen poengmaskin - Tollefsen har helt andre arbeidsoppgaver i laget. Men han scoret faktisk et mål i den første kampen mellom Columbus og Chicago denne sesongen. Nesgutten står nå bokført med tre mål og fire assists på 109 kamper i NHL.

Sikker på laget
Etter en kort periode ute av laget fordi treneren ikke var fornøyd med den unge nordmannens spill, ble Tollefsens nakkeskade forverret såpass at han måtte stå over både treninger og kamper.

I mellomtiden slet backkollegaen Duwie Westcott så tungt at han mistet plassen til farmerlagsspilleren Marc Methot. Da Tollefsen kom tilbake fra skade, gikk han rett inn på laget igjen. Westcott ble plassert på waivers (litt forenklet det samme som å bli lagt ut for salg, red. anm.) og Methot ble sendt ned på farmerlaget igjen.

Columbus har for tiden bare seks backer i NHL-stallen og det betyr at Tollefsen nå kan være sikker på å få spille hver eneste kamp. Mot Chicago spilte 23-åringen 9,21 minutter.

Sluttspilldrøm
I løpet av de snart åtte sesongene Columbus har spilt i NHL, har klubben mislyktes med å nå sluttspillet hver gang. Denne sesongen kan det bli en slutt på elendigheten.

Mye av æren skal målvakten Pascal Leclaire ha, som holdt nullen for åttende gang denne sesongen i 1-0-seieren over Chicago Blackhawks natt til fredag. Ingen andre keepere i NHL har holdt nullen like ofte i 2007/08-sesongen.

Cirka 30 kamper før grunnserien er over ligger Columbus rett ved sluttspillstreken i NHLs vestre avdeling.

Sjekk tabellen her

Hvert eneste poeng betyr mye for blåjakkene akkurat nå. Et godt tegn er at trener Ken Hitchcock alltid har klart å føre lag som han har ledet fra og med sesongoppkjøringen, til sluttspill. Den trenden har han selvfølgelig ikke lyst til å bryte.

Thoresen vraket
En av konkurrentene til Columbus er Patrick Thoresens Edmonton Oilers. Thoresen var nok en gang på tribunen da Edmonton vant 4-3 over Florida Panthers etter straffekonk.

Seieren var ekstremt viktig for det kanadiske oljelaget, som lå på nest sisteplass i vest før nattens kamp. Sluttspillet er likevel ikke utenfor rekkevidde.

Patrick Thoresen har sett sju av de åtte siste kampene til Edmonton fra tribunen, men scoret et mål forrige gang han fikk tillit av trener Craig MacTavish.

Sju poeng av Alfredsson
Den store spilleren i NHL natt til fredag var svenske Daniel Alfredsson, som scoret hat trick. Men Ottawas kaptein stoppet ikke med de tre målene; han bidro med fire assists i tillegg.

Sju poeng av en og samme spiller er selvfølgelig en sjeldenhet i NHL. Det er personlig rekord for Alfredsson, men fortsatt et stykke fra NHL-rekorden. Den innehar Daryl Sittler, som gjorde ti poeng 10. februar 1976.

Ottawa vant for øvrig kampen 8-4 og motstanderen var Tampa Bay Lightning, som også er ligaens nest dårligste lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.