*Nettavisen* Sport.

Mallorca savner ikke Laudrup

Foto: JOSEP LAGO (Afp)

Mallorca har funnet formen og skal ha en flott sjanse mot et svekket Getafe lørdag kveld. Sjekk vårt oddstips.

17.12.11 10:24

Sportspills meny lørdag
Tippetips: Chelsea vinner igjen
Oddstips 2: Schalke jager Bayern
V75 Drammen: To friske bankere

Lørdagens langoddsprogram består av 83 objekter og innledes med diverse vintersportdueller. For øvrig er det internasjonal fotball som preger dagens liste, der det finnes bra med interessante objekter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Everton - Norwich
Hjemmelaget står med svake 2-1-4 på eget gress, men er likevel trykt ned til 1,55 i hjemmeodds. Imponerer svært få om dagen og sliter veldig med å score mål. Norwich har riktignok svake 1-2-4 på bortebane, men tapene er kommet mot sterke lag som Chelsea, Manchester United, Liverpool og Aston Villa så motstanden har vært tøff. 4,65 på at Norwich tar alle tre poengene er det klart mest spennende alternativet i det vi vurderer som en helt åpen kamp på forhånd.

Wolfsburg - Stuttgart
Bortelaget er satt til favoritt i denne kampen og det har vi problemer med å forstå. Har ikke bedre enn 2-2-3 på fremmed gress og formen er svak (1-3-3). I tillegg mangler et par sentrale spillere i ettermiddag. Wolfsburg har stort sett levert varene på hjemmebane (4-1-2) og skal ha bedre sjanse enn det oddsen indikerer. 2,50 på hjemmeseier i bilbyen ser klart interessant ut her.

Dagens avslag
Fulham - Bolton
Hva skjedde med Fulham hjemme mot Odense onsdag? Hvordan var det mulig å rote bort en 2-0 ledelse hjemme på Craven Cottage? Fulham er ikke seg selv under Martin Jol og hjemme står laget med svake 2-3-2. Det er slett ikke utenkelig at Fulham kan bli involvert i bunnstriden slik de har opptrådt denne sesongen. Bolton har aldri kommet til hektene etter de fæle tapene i åpningen av sesongen og skuffet igjen hjemme mot Aston Villa sist helg (tap 1-2). Men 1,50 på hjemmeseier må vel være en vits. Styr unna.

Sevilla - Real Madrid
Skuffende sesong av hjemmelaget hittil og nytt bortetap mot Levante sist helg. Har stort sett hele mannskapet intakt (minus keeper Palop og Perotti - men de har begge vært ute en stund). Real Madrid var etterhvert sjanseløse i hjemmemøtet med Barcelona sist helg og kan få en reaksjon her. Sevilla er i stand til å skape trøbbel for Real Madrid på en god dag og vi synes 1,30 for borteseier her er blant lørdagens aller dårligste tilbud.

Dagens spill
Vår første dobbel denne lørdagen er likevel hentet fra La Liga og vvi har plukket frem to kamper som begynner kl 18.

Mallorca - Getafe
Som kjent så sparket hjemmelaget Michael Laudrup tidligere i høst. Det ga ingen umiddelbar effekt, men den siste måneden har Mallorca funnet stilen. Fem kamper på rad uten tap nå og sist helg ble det også en fin borteseier mot bunnlaget Zaragoza (1-0). Ligger på 11. plass med sine 18 poeng, men likevel er det kun tre poeng ned til streken. Hjemme på Iberostar Estadi er de som vanlig gode med 3-3-2 hittil. Jose Carlos Nunes er eneste spiller på skadelisten, ellers er alle man tilgjengelig.

Når det gjelder kveldens motstander, Getafe, så har de fortsatt ikke vunnet noen bortekamper i 2011. Denne sesongen er kun ett poeng hanket inn på fremmed gress (0-1-6). I kveld sliter laget i tillegg med karantene på tre spillere. Juan Valera, Diego Castro og Míchel må alle se kveldens oppgjør fra sidelinjen. Oscar Ustari og Pedro Leon er begge skadet.

Det står fem strake hjemmeseire i de fem siste tilsvarende oppgjørene og vi synes Mallorca er lørdagens beste tilbud på Langoddsen. Hjemmeseieren betales med 1,95 i odds, men kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Sporting Gijon - Espanyol
Hjemmelaget tok en meget sterk borteseier mot Rayo Vallecano sist helg, men er fortsatt under nedrykksstreken, da flere av de andre bunnlagene også vant sine kamper. Ligger tredje sist på 18. plass, men det er kun ett poeng opp til Real Sociedad på 12. plass. Gijon er normalt svært sterke hjemme på eget gress, men hittil denne sesongen er ikke tallene bedre enn 2-2-4. Det skal i rettferdighetens navn nevnes at laget har møtt både Barcelona, Real Madrid og Valencia allerede på hjemmebane og det er mye av forklaringen. Ricardo León, Lora, Nacho Cases, Gastón Sangoy og Carmelo González Jiménez er ute med skader, men Sebastián Eguren er til gjengjeld tilbake etter endt karantene.

Espanyol tok ikke overraskende skalpen til notorisk ustabile Atletico Madrid sist helg og tok sin første seier på seks oppgjør. Borte er det kun blitt ett poeng på de tre siste og totaltallene viser 2-1-5 på reise. Grunnet en sterk hjemmestatistikk ligger laget på 8. plass. Juan Albín, Carlos Kameni, Javi López, Javi Márquez, Walter Pandiani og Felipe Mattioni er fortsatt ute for katalanerne, som også mangler Juan Forlín med karantene til denne. Vladimír Weiss er tilbake fra suspensjon.

Hjemmelaget har vunnet de to siste tilsvarende og vi har god tro på at de vinner også i kveld. Hjemmeseieren betales med 2,10 i odds og vi kombinerer altså Mallorca-seier med seier til Sporting Gijon. Det gir oss en dobbel til 4,10 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag
Kamp 83 Sporting Gijon - Mallorca 2,10 2,90 2,80
Kamp 84 Mallorca - Getafe 1,95 2,95 3,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.