*Nettavisen* Sport.

Målløst oppgjør mellom Tottenham og Chelsea

SUR: Diego Costa var ikke fornøyd under oppvarming, og kastet av seg oppvarmingsvesten da han satte seg på benken igjen. Foto: Ben Stansall (Afp)

Poengdeling mellom London-lagene.

29.11.15 15:06

TOTTENHAM - CHELSEA 0-0

Det var duket for et London-derby på White Hart Lane når høytflyvende Tottenham tok i mot Chelsea. Tottenham hadde ikke tapt på hjemmebane i Premier League i år.

Fjorårets Premier League-mestre kom til kampen med Diego Costa på benken og viktige spillere som Ramires og John Terry ute med skade. For Tottenhams del var det unge stjerneskuddet Dele Alli ute med suspensjon.

- Nå ser Chelsea bra ut, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker om Chelsea i første omgang. Selv om de blå muligens ikke kan friskmeldes ennå ser de ut til å være på bedringens vei.

Noe oppsiktsmerkende for Chelsea var at superspissen Diego Costa ble sittende på benken, og Chelsea spilte uten en skikkelig spiss. Da Costa ble sendt i oppvarming virket han uinteressert. I tillegg slang han oppvarmingsvesten sin over benken i frustrasjon, og traff nesten Mourinho.

- Her ser vi jo at han er dritsur, og prøver å ta opp fighten med Mourinho. Den tror jeg han sliter med å vinne, sa tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt i TV2-studioet etter kampen.

Chelsea trykker

Tottenham gikk ut med intensjon om å kontrollere ballen og sette opp angrep gjennom Christian Eriksen og Harry Kane. Chelsea var tilbake til sin gamle taktikk med å ligge dypt og suste avgårde på kontringene.

Det så ut til å være lurt for i det 20.minutt kombinerte Eden Hazard og Oscar fint inn i Tottenhams boks og førstnevntes heading seilet over Lloris' mål.

Kun et par minutter senere var det sistemann i frontlinja, Pedro, som var på farten. Etter å ha kombinert fint med Hazard klemte den tidligere Barcelona-angriperen til, men skuddet seilet over mål.

Kane klemmer til

Selv om Chelsea lignet mer på det laget som vant ligaen i fjor så tok Tottenham over utover i omgangen. Kane var alltid på farten og hans innlegg fant Heung-min Son på lengste stolpe. Headingen ble mesterlig reddet av keeper Asmir Begovic.

Den bosniske landslagskeeperen hadde en fin første omgang og stoppet skudd fra både Harry Kane og Mousa Dembélé på flott vis. Dermed så var det målløst på White Hart Lane etter de første 45.

Begge lag prøver å finne åpninger, holder ikke veldig igjen, men begge lag forsvarer seg bra.

Stillingskrig

Andre omgang var i stor grad preget av slurvete angrepsspill, men også solid forsvarsspill fra begge lag. Dermed var det mange halvsjanser og avblåsninger, men få veldig store sjanser.

Likevel klarte Tottenhams Son å snike seg inn mellom de store, robuste Chelsea-stopperne og kombinerte fint med innbytter Lamela. Sør-koreranerens skudd i det 64.minutt ble uansett for presset og Begovic hadde god kontroll.

Da våknet Chelsea også og Eden Hazard viste i det 67.minutt hvorfor mange mener han er Premier Leagues beste spiller. Etter en nydelig slått ball av Branisalv Ivanovic dunket belgieren til på hel volley. Kun en fantastisk redning av Lloris hidrer Hazard fra å få sitt første Premier League-mål denne sesongen.

Flere store sjanser skulle det ikke bli i det som utartet seg til å bli en stillingskrig mellom de to London-lagene. Dermed holder Tottenham seg på femteplass, mens Chelsea går over Swansea og tar 14.plassen i Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag