ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Kamara har scoret på bestilling for DC United, Los Angeles Galaxy og Columbus Crew de siste årene, men det er nærmere to og et halvt år siden han sist spilte for Norge.

Spissen figurerte sist med flagget på brystet mot Færøyene i juni 2019. Siden november 2018 har det bare blitt fire landskamper for storscoreren.

Selv er han usikker på hvorfor han ikke har vært med på landslaget de siste årene, til tross for at han erkjenner at fjoråret ikke var hans beste.

- Alle trenere har forskjellig spillestil og hva de liker. Ståle vinner jo kampene sine også, så han har nok rett i hvordan han velger og tenker, sier Kamara til Nettavisen og ler.

- Men når man ser på statistikk og antall scoringer for diverse lag og for Norge, skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke alltid har forstått hvorfor jeg ikke har vært med de siste årene.

Følg landslagets skjebnekamp mot Latvia lørdag klokken 18.00 i vårt livesenter her!

Solbakken: - Et stykke bak konkurrentene

Kamara sier han ikke har pratet med Solbakken etter trenerbyttet på landslaget, og påpeker at Norge har gode spisser til rådighet for øyeblikket.

Solbakken har tatt med Ola Solbakken, Thomas Lehne Olsen og Veton Berisha fra Eliteserien til samlingen mot Latvia og Nederland.

Sistnevnte måtte reise hjem onsdag som følge av skade, men Solbakken og hans trenerteam hentet ikke inn noen erstatter for Viking-profilen.

- Helt ærlig, så tror jeg landslaget og folk rundt er skeptiske til MLS. Ligaen blir veldig undervurdert. Men det er en grunn til at jeg er her og ikke i Eliteserien. Jeg vil ikke gå ned et nivå. Det er gode fotballspillere i Eliteserien, ikke misforstå meg, men det er et langt steg ned for meg.

32-åringen har dunket inn 19 mål denne sesongen for et D.C United-lag som misset sluttspillplass til tross for 3-1-seier forrige helg. Scoringssnittet til Kamara gjør at han har drøyt ett mål i snitt per 90 minutter, men det er ikke noe som tyder på at han er veldig nære en landslagsplass for øyeblikket.

Landslagssjef Ståle Solbakken forteller til Nettavisen at han har fulgt med på MLS-proffen, men at han har blitt veid for lett til å komme med i landslagstroppene.

- Jeg har sett ham nok, og per nå er han et stykke bak de han konkurrerer med, er Solbakkens klare beskjed under torsdagens pressekonferanse før VM-kvalikkampen mot Latvia.

Han har heller valgt å hente inn Thomas Lehne Olsen fra Lillestrøm som en nykommer på spissplass på landslaget.

30-åringen har scoret på bestilling i Eliteserien, og har også gjort et godt inntrykk på samling.

- Han har gjort det fint. Han har tatt sjumilssteg denne sesongen, så det er all kreditt til både ham, trenerteamet og Lillestrøm som klubb. Jeg så ham bare i to kamper i fjor, og det var mot HamKam i OBOS-ligaen, og det er ikke sånn at det var noe å juble over.

Kamara bedyrer at han de senere årene ikke har tatt det alt for tungt at han ikke har blitt kalt opp til landslagstroppene.

- Jeg koser meg med å se kamp og gidder ikke bruke negativ energi på at jeg ikke er på landslaget.

Hat trick mot Australia

Totalt står Kamara med sju mål på 17 landskamper, inkludert et hat trick mot Australia i mars 2018.

32-åringen har spilt i både Norge (Hønefoss, Stabæk, Strømsgodset og Molde), Østerrike (Austria Wien), Tyskland (1860 München), USA (Columbus Crew, LA Galaxy og DC United) og Kina (Shenzhen).

De siste fem årene har han vært i USA, utenom et mislykket opphold i kinesiske Shenzhen. Nordmannen har vært i amerikanske DC United siden august 2019 og stortrives på østkysten.

- Familien liker seg godt i USA. Jeg tenker å spille i fire-fem år til, så får vi se om jeg avslutter karrieren i Norge eller i USA. Det er et klart steg ned for meg å gå tilbake til Eliteserien nå. Samtidig har vi jo alt av familie og venner i Norge, så det trekker jo etter hvert mot å flytte tilbake, sier Kamara, som har spilt med superstjerner som Zlatan Ibrahimovic, Ashley Cole og Wayne Rooney.

Scoret flere enn Chicharito og Higuain

Spissen har hatt en kjempesesong for DC United og noterte seg for 19 mål og fem målgivende pasninger på 28 grunnseriekamper.

Det gjorde han til delt toppscorer i ligaen, med like mange mål som New York City FC-spiss Valentin Castellanos. Tidligere Manchester United-spiss Javier «Chicharito» Hernandez endte på 17 mål, mens evigunge Gonzalo Higuain scoret 12 mål.

- Det er klart det er moro. Det er veldig stort og kult å score så mye. Jeg tenker alltid på neste kamp og endrer ikke tankesettet mitt selv om jeg scorer mye mål. Det setter litt press på meg og, men det bare digger jeg, sier Kamara.

- En del tenker jo at det ikke er all verdens av nivå på den amerikanske ligaen, og at det bare er avdanka spillere som drar dit. Hva tenker du om det?

- Det er veldig mange gode spillere som spiller for sine respektive landslag. Det selges jo masse spillere konstant, spesielt unge spillere, til Europa. Nivået har endret seg på noen år - det er stor forskjell på nivået fra 2016 til nå. Samtidig er jo MLS litt vanskelig å sammenligne med andre ligaer.

- Det kunne vært 12-13 gode spillere på lagene i 2015-2016, men hvis man fikk skader og sykdom, var det mye ymse bak de beste. Nå har lagene 16-17-18 ordentlig gode spillere, i tillegg til mange store talenter. Det har endret seg. Lønnen er også høyere, så bedre spillere kommer. Det bruker også veldig mye penger på å bygge nye stadioner og treningsanlegg. Klubbene bruker mer penger, som gjenspeiler seg, sier han.