RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Målscorer Tessem forlater Lyn

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Jo Tessem (32) scoret sitt første mål for Lyn mot Viking, men nå må Oslo-klubben klare seg uten spissveteranen. Han returnerer til Southampton.

LYN - VIKING 2-0: Tessem, som har slitt med å imponere etter comebacket i Lyn-trøya, var sprudlende og tidvis knallgod på Ullevaal stadion søndag. Etter drøye timens spill var han på rett sted da Lyn fikk den forløsende første-scoringen.

Kampfakta og spillerbørs

- Jeg burde nok ha scoret et par til i dag, men er fornøyd med at vi vinner, sa Tessem til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Tre kamper igjen
Men til tross for iherdig jobbing i Lyn-systemet for å beholde Tessem for godt, så forsvinner spissen tilbake til Southampton og Premier League. Hjemmekampen mot Rosenborg 28. juni blir hans siste i Lyn i denne omgang. Leieperioden er over.

- Southampton er arbeidsgiveren min, og de har sagt at jeg må være tilbake når pre-season-treningen begynner i juli. Så jeg er nødt til å reise, sa Tessem.

- Men det har vært godt å få spilt en del fotball igjen. Jeg har fått bygget meg opp, kommet i bedre form og så får vi se hva som skjer når jeg er tilbake i Southampton. Jeg er innstilt på å vinne en plass i laget der igjen.

Et topplag
Lyn mister Tessem på et svært ugunstig tidspunkt. Det unge Oslo-laget begynner endelig å fungere og er nå med i toppstriden. Men med både Jan Derek Sørensen og Peter Markstedt ute med skader, mangler laget snart offensive kvaliteter.

- Jo får med seg én cupkamp og to seriekamper før han reiser. Det er synd at han reiser, han har bidratt med mye bra mens han har vært her, og blir egentlig bedre og bedre for hver kamp, sa Lyn-trener Hans Knutsen til TV2 Nettavisen.

- Vi er på jakt etter en ny angrepsspiller som kan styrke oss, men foreløpig er ingenting avklart, sa Knutsen

Herlige ”Soko”
På det unge Lyn-laget var særlig midtbanekrigeren Tomasz Sokolowski (18) god mot Viking. Han løper mer enn noen andre og er sikker og trygg med ballen. Rett før slutt dundret han også inn 2-0-målet – ”Soko”s første fulltreffer i år.

Helt på tampen introduserte Lyn en ny unggutt: 16-årige Bjarne Kortgaard Ingebretsen. Han er nevø av Mjøndalens gamle storspiller Arnt Kortgaard og spiller - akkurat som onkel - på midtbanen. Mot Viking fikk han sine første to minutter i Tippeligaen.

Lyns unggutter stormer videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere