FK HAUGESUND - VIKING 4-2:

Haugesund sto uten seriemål i 2021, men mot lokalrivalen Viking sprakk endelig nullen. Kristoffer Velde banet vei for en solid 4-2-seier.

Scoringer har vært en mangelvare på Haugesund stadion.

To strake 0-0-oppgjør var det FKH-publikummet hadde fått i serieinnledningen. I den tredje hjemmekampen ble det underholdning i store monner.

Les også: Irritert Ødegaard med klar tale: - Blir oppfattet som sutrete

Da gjorde det ekstra godt at proppen løsnet i rogalandsderbyet. Haugesund tok en fullt fortjent seier etter scoringene til Velde (2), Ibrahima Wadji og Alioune Ndour.

Viking-kaptein Veton Berisha utlignet til 1-1 på straffespark sju minutter før sidebyttet, og reduserte til 4-2 på overtid i andre omgang. Det ble en mager trøst for siddisene.

- Det var en dårlig andreomgang. Vi gir de kontringer og dødballer, og det er jo akkurat det de er gode på. Og så får vi mye brudd imot. Det er egentlig det motsatte av det vi ble enige om i pausen at vi skal gjøre, sier Berisha til Eurosport.

Viking fikk riktignok en frisk start på lokaloppgjøret, men etter 24 minutter banket Velde inn 1-0. Det gjorde han på en retur fra keeper Iven Austbø, etter en corner der sisteskansen bokset ut rett i farlig sone.

Viking fikk med seg 1-1 til pause takket være Berishas straffemål. Bortelaget fikk muligheten fra krittmerket da Harald Tangen ble revet ned av Thore Pedersen.

I andre omgang slet Viking-forsvaret med å demme opp for FKHs fart og snert i angrepsspillet. Velde gjorde 2-1 med en lobb etter en time, mens Wadji noen minutter senere økte ledelsen da han sto helt alene ved bakerste stolpe.

På tampen skulle også innbytter Ndour gjøre sitt første mål som Haugesund-spiller. På kampens siste spark satte Berisha inn 2-4-reduseringen.

(©NTB)