RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måltørke for toppscorerne

Sist oppdatert:
I fjor scoret de 128 seriemål til sammen. Hittil i årets sesong har fjorårets ti mestscorende spillere bare notert seg for tre fulltreffere.

Det er scoret 51 mål på de 21 kampene som er spilt så langt i årets sesong. Det gir et snitt på 2,43 mål. Øverst på toppscorerlisten troner Vålerengas Morten Berre med fire scoringer; én mer enn Vikings Egil Østenstad.

Felles for de to er at de allerede har scoret flere mål enn de gjorde i hele fjor. Da stoppet Berre på tre mål på 21 kamper, mens Østenstad fikk nettkjenning to ganger på åtte kamper.

Toppscorer uten mål
Men mens Østenstad og Berre ser ut til å ha truffet bra med formen, kan ikke det samme sies om fjorårets store goalgettere. De ti øverste på toppscorerlisten (bortsatt fra Gylfi Einarsson, som har scoret ett mål på fem kamper etter overgangen til Leeds) har seg imellom bare scoret tre mål i år:

Olivier Occean (14 mål i fjor) scoret Odds mål i bortemøtet med Aalesund, Robbie Winters (13 i fjor) puttet Branns andre i åpningskampen mot Molde, mens Geir Frigård scoret for Ham-Kam da VIF ble slått 3-1.

Ellers er det sørgelig tynt:

* Frode Johnsen har spilt samtlige 270 eliteserieminutter for Rosenborg, men fjorårets toppscorer (19 mål) har ennå ikke funnet veien til nettmaskene.

Sliter i RBK
* Alexander Ødegaard scoret imponerende 15 mål for nedrykkslaget Sogndal i fjor, men slitt etter overgangen til Rosenborg. En kamp fra start og et kort innhopp, men null scoringer, er statusen så langt.

* Arild Sundgot (14 mål i fjor) har startet samtlige kamper, men har ikke notert seg for scoringer. Det samme gjelder for Branns Raymond Kvisvik (13 mål i fjor), Fredrikstads Markus Ringberg (11 mål), Tromsøs Ole Martin Aarst (11 mål) og Lyns Jan Derek Sørensen (ni mål i fjor).

- Tilfeldigheter
- Det er vanskelig å si noe om årsaken til dette, men det er nok mye tilfeldigheter. Årst skulle jo hatt en del mål, og Winters også. Mens en spiller som Alexander Ødegaard nesten ikke har spilt, sier TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen til TV 2 Nettavisen.

- Det er jo også vanskelig å trekke noen slutninger allerede etter tre serierunder. Jeg husker da Sigurd Rushfeldt hadde sin første sesong i Rosenborg. Han ble toppscorer med 25 mål, men hadde så vidt jeg husker null scoringer i mai.

Det er for øvrig bare scoret 2,43 mål i snitt i hver kamp så langt i år. Og til tross for at det har vært en nedadgående trend de siste årene, er dette langt færre enn snittet for fjorårets serie under ett.

- I starten av sesongen er lagene gjerne mer redd for å tape, og kanskje fornøyd med å spille uavgjort, tror Mini.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere