Gå til sidens hovedinnhold

Måltyven "Moa" senket Lillestrøm

Mohammed "Moa" Abdellaoue takket for tilliten i sin første kamp fra start for VIF, og sendte Klanen til himmels med to goaler mot Lillestrøm på Åråsen.

ÅRÅSEN: "Moa" fikk et par minutter mot Tromsø forrige serierunde, men i kveldens hatoppgjør på Åråsen, fikk den tidligere Skeid-spilleren for første gang, sjefens tillit fra start.

- Han har spilt seg inn i førsteelleveren før denne kampen, og viste tydelig at han har lyst å bli der, gliste Martin Andresen etter kampen.

VIF-manageren satt selv kronen på verket, da han banket inn 3-0 fra 11. metersmerket.

- Straffe er jo mål, da. Det var moro, sier Andresen. Ikke redd for å legge press på seg selv i hvert fall.

Sett LSK-VIF fra tribunen

Men Andresen måtte finne seg i at hans første scoring for Vålerenga i Tippeligaen, ble satt i skyggen av en annen spillers første goaler for østkantklubben.

"Moa" var på rett sted til rett tid to ganger inne i 16.metersfeltet, og kunne kaste seg i gledesrus foran en VIF-klan i ekstase. Først på 0-1, og så en gang til da han like etter la på til 0-2, mot et Lillestrøm som ikke hang med.

- Det var bare helt utrolig deilig. Jeg har aldri opplevd noe liknende, smiler "Moa".

Alle vil ha en bit av tomålsscoreren, men han tar seg god tid med Østkantavisa fremdeles.

- Jeg har jo sett Vålerenga mot Lillestrøm fra tribunen, og sett hvor bra stemning og trøkk det er i de kampene, og det var utrolig deilig å score to mål, sier "Moa".

- Tatt nivået raskt

Martin Andresen visste ingenting om den tidligere Skeid-spissen, før han ble manager i VIF. Og Andresen var som kjent meget bestemt på hvem han ville ha med seg på banen i Vålerengas farger. Sånn sett var det ikke gitt at "Moa" sin fremtid i VIF ville bli noe mer enn 2. lagsspill mot gamle lagkamerater.

Men jammen har ikke "Moa" spilt seg rett inn i sjefens fotballhjerte.

- Han har tatt nivået raskt, og har vært god i hele vinter. Nå spilte han seg inn i førsteelleveren på en plass det er stor konkurranse om. Og viste at han ville bli der, sier Andresen.

- Jeg tenkte ikke så mye på trenerbyttet. Jeg har visst at jeg må stå på hele tiden uansett, og vise meg fram hver trening, sier "Moa".

Snuser opp ballen

Og selvom det var to relativt enkle mål "Moa" satt i nettet bak Lillestrømkeeper Fredrikson, er det slike goaler riktige måltyver setter.

- Det er to lette mål, men han skal være der, er Andresens dom.

- Jeg beveger meg foran boksen og prøver å snuse opp hvor ballen kommer, og så konsentrerte jeg meg bare om å treffe den, sier "Moa".

Men det er ikke tilfeldig at "Moa" scorer. Han jobber hardt hele kampen, er bevegelig, går i dueller og skaper mye på egen hånd.

- Han er mye involvert hele kampen, og jobber bra, understreker VIF-manageren, og kapteinen.

- Jeg har stor tro på "Moa" framover, og er veldig glad for at han var i stallen da jeg overtok Vålerenga, gliser Andresen fornøyd.