Gå til sidens hovedinnhold

Måltyvens snuoperasjon

I sommer avviste David Villa en overgang til engelsk fotball. Nå er han ikke like bastant. Tvert i mot.

Valencia-spissen feirer jul som toppscorer i La Liga – etter å ha prikket inn 12 fulltreffere på de 14 første serierundene. Den slags statistikk er egnet til å vekke interessen til hvilken som helst storklubb.

29-åringen ble da også koblet til et knippe storklubber i sommerens overgangsvindu og signaliserte selv at en overgang til Real Madrid eller Barcelona kunne være aktuelt. Noen avtale kom imidlertid aldri i havn.

Liker Premier League
Også Chelsea, Manchester United, Liverpool og Manchester City ble nevnt som mulige nye arbeidsgivere for Valencia-profilen, men hovedpersonen ga tidlig uttrykk for at han ikke ønsket å forlate La Liga.

Nå har han kommet på andre tanker.

- Jeg motsatte meg å reise utenlands fordi det fantes grunner som gjorde det umulig å forlate landet. Kona mi var gravid, og det føltes ikke riktig å reise, sier Villa i et intervju med den britiske storavisen The Times.

Den spanske landslagsspissen innrømmer samtidig mer enn gjerne at han er fan av engelsk fotball.

- Jeg liker Premier League godt. Det er den ligaen jeg følger tettest ved siden av La Liga, og jeg har mange venner som spiller der. Det er mange klubber der som er viktige globalt – og som spiller god fotball.

Lenge til juni
Mye tyder på at han blir værende i Valencia ut årets sesong, men deretter kan mye skje. John Carews tidligere arbeidsgiver strever med å betjene sin skyhøye gjeld, og et Villa-salg vil kunne bringe kjærkomne euro inn i kassa.

- Jeg har en forpliktelse overfor Valencia, det er klubben min. De skal se på mange ting til sommeren, så får vi se hva som skjer, sier måltyven – og tilføyer:

- Alt jeg kan gjøre er å forholde meg rolig, score mange mål og levere en så god sesong som mulig.

Villa røper samtidig at han har tenkt tanken på hva som skal til dersom han bytter liga.

- Å tilpasse seg en ny liga, til fotballen som spilles der, er en del av det å være fotballspiller. Når det er sagt, er jeg fornøyd i Spania i øyeblikket. Det er fortsatt lenge til juni og juli, så vi får se på situasjonen da, avslutter han.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken