RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Målvaktsspill i superklasse

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Skuddene Brasil vartet opp med var kanskje ikke i verdensklasse, men duoen Steinar Ege og Sindre Walstad viste at Norge har målvakter de kan stole på.

NORGE – BRASIL 34-12: Steinar Ege har Norges mest omtalte kne for øyeblikket. Mange var spente på hvordan det ville gå med sørlendingen i VM-åpningen mot Brasil. Men etter 43 minutter i Salle Olympique i Sousse kunne han smile bredt.

- Jeg synes det fungerte greit, forteller han til TV 2 Nettavisen.

Skyhøy redningsprosent
Han plukket ned 11 av de 19 skuddene han fikk mot seg før han overlot plassen til Sindre Walstad.

- Jeg synes det gikk greit. Det var viktig å komme inn i kampsituasjon og få kjenne på det, sier Ege.

Og Walstad senket på ingen måte nivået på det norske målvaktsspillet. Med åtte redninger på 12 skudd, kunne han gå av banen med en redningsprosent på hele 67.

- Det er en bra prosent. Men det var ikke verdens beste motstand heller, da. Vi skal være glade over at vi gjør en veldig bra jobb og står bra i forsvar, sier han.

- Kan gjøre det bedre
Med 12 baklengsmål på 60 minutter kan en begynne å lure på om det er mulig å slippe inn færre mål.

- Det er vanskelig, men det er ikke helt umulig. Vi slipper bare inn 12 i dag og en del av det kommer etter feil hos oss, så det er faktisk mulig å gjøre det enda bedre enn det vi gjør i dag. Men jeg tror vi skal være ganske godt fornøyd, sier Walstad.

Fornøyd Pettersen
Trener Gunnar Pettersen er fornøyd med at Ege kom helskinnet gjennom kampen, men det var en ting som gledet ham enda mer.

- Steinar beviste i dag at han er i gang, men det har jeg for så vidt visst. Han har både lyst og egenskaper til det. Det var minst like viktig at Sindre gjør det han gjør, oppsumerer landslagssjefen.

I kveld er Qatar motstander og Walstad ser gjerne at det blir enda færre baklengsmål. Helst under tosifret.

- Hvis det er mulig, så er det helt klart en målsetting vi kan ha. Det er Gunnar som setter målsettingen, men det er vel ikke mange lag i historien som har klart det, smiler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere