RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Malysz legger opp

Foto: Leonhard Foeger (Reuters)
Sist oppdatert:
- Det er hardt å fortelle det til fansen, sier en av Polens mest populære idrettsmenn.

Den polske skihopperen Adam Malysz har bestemt seg for å legge opp, og hans siste renn blir på hjemmebane i Zakopane 26. mars.

Det annonserte Malysz selv etter torsdagens VM-renn i Holmenkollen, der han endte opp på en skuffende ellevteplass.

- Dette er mitt siste VM. Det er hardt å fortelle det til fansen, men jeg har bestemt meg for lenge siden, sa Malysz etter rennet, ifølge NTB.

Det betyr at en lang og innholdsrik hoppkarriere er over for 33-åringen, som ble kåret til årets idrettspersonlighet i Polen i årene 2001, 2002, 2003 og 2007.

Adam Malysz tok sin første verdenscupseier i rennet i Holmenkollen i mars 1996, og er den eneste som har vunnet holmenkollensøndagen fem ganger (1996, 2001, 2003, 2006 og 2007).

Totalt står Malysz med 39 verdenscupseiere, tre individuelle OL-sølv og fire individuelle VM-gull.

Hans siste mesterskapsmedalje ble dermed bronsen fra normalbakkerennet i Holmenkollen sist lørdag, der han endte bak østerrikerne Thomas Morgenstern og Andreas Kofler.

PS. En annen hopp-profil, Andreas Küttel fra Sveits, varslet også på torsdag at han legger opp som skihopper. Sveitseren vant VM-gullet i stor bakke for to år siden, men endte på en skuffende 43.-plass på torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere