*Nettavisen* Sport.

Mamma fikk kontringsforbud

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Heidi Løke grep sjansen foran sin største supporter.

08.12.08 07:29

NORGE-PORTUGAL 34-19 (16-9)

OHRID (Nettavisen): Håndballjentene var allerede klare for mellomspillet, mens Portugal var utslått.

Sjekk ut Nettavisens håndballseksjon for mer EM-stoff!

Derfor benyttet Marit Breivik muligheten til å tenke fremover i turneringen mot en motstander de ellers ville løpt i senk.

- De første ti minuttene i 2. omgang hadde vi mer fokus på ankomsttrening. Vi fikk i hvert fall et par eksempler der vi holdt trykket oppe, fikk rullet ut og frispilt hverandre. Det hadde ikke vært noen sak for oss å løpe over Portugal. De orker ikke like mye som oss, sier Breivik til Nettavisen.

Sjelden vegring
Spillerne synes det var en god idé, men det var likevel uvant å se at den ene kontringsmuligheten etter den andre ble skuslet bort av de norske jentene. Før pause scoret Norge på syv av syv kontringsforsøk.

Etter hvilen fikk Kari Aalvik Grimsbø en rask påminnelse fra benken, da hun glemte forbudet og forsøkte å sette i gang spillet raskt.

På tross av at håndballjentene tenkte mer på de sterke motstanderne som venter senere i turneringen, var utbyttet av oppgjøret verdifullt. Camilla Herrem og Heidi Løke var de to som best tok vare på tilliten fra sjefen.

- Det var nok viktig for både meg og Heidi. Vi fikk vårt gjennombrudd i denne kampen. Vi får spilletid og viser fram det vi kan, sier Herrem som hadde 100 prosents uttelling fra sin kant.

Løkes julekalender
Også Løke strålte etter oppgjøret. Både fordi hun scoret syv ganger, men mest fordi sønnen Alexander var på plass på tribunen.

- Ja, det var koselig at de har kommet ned på besøk. Jeg er veldig glad for at Alexander fikk den muligheten. Det var deilig, sier mor Løke.

- Hadde du klart deg gjennom mesterskapet ut dem?

- Ja, jeg hadde klart det. Det må man klare om man skal spille på landslaget. Men Marit og Thorir har vært veldig flinke til å legge det til rette for at han skulle få være. Og så har jeg fått en daglig bildemelding av ham fra Leif (Gautestad, samboeren). En slags julekalender, humrer hun.

Samtidig har den snart halvannet år gamle gutten blitt håndballjentenes lille lykkemaskot.

Ros fra samboeren
Det var en stolt samboer Nettavisen snakket med på tribunen etter oppgjøret.

- Jeg synes Heidi spiller veldig bra. Hun griper muligheten hun får i kveld. Hun kommer seg til ni avslutninger, setter syv av dem og skaffer noen straffekast. Dessuten henger hun bra med defensivt, sier Gautestad som trener herrelaget til Øyestad innimellom øktene med barnepass.

Landslagssjefen hadde også god grunn til å smile. Mer trykk i annenbølgen mot motstanderne med mer fokus på returløp, blir viktig når stornasjoner som Romania, Danmark og Ungarn venter.

At Norge også ser ut til å ha fått i gang flesteparten av de 16 spillerne i troppen, vil også være en nøkkel om førstesekseren skulle få problemer med tre kamper på tre dager i neste uke.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.