Gå til sidens hovedinnhold

Mané ble historisk i Liverpool-seier

Sadio Mané, Mohamed Salah og Naby Keita senket Crystal Palace.

LIVERPOOL - CRYSTAL PALACE 3-0:

Liverpool tok en oppskriftsmessig 3-0-seier over Crystal Palace hjemme på Anfield lørdag ettermiddag. Sadio Mané sendte rødtrøyene i ledelsen i slutten av første omgang.

Scoringen hans gjorde han historisk, siden målet hans gjorde at han ble den første i Premier League til å score i ni kamper på rad mot samme motstander.

Tolv minutter før full tid doblet Salah Liverpool sin ledelse da han smalt ballen i mål etter en corner. Ett minutt før fullt tid fastsatte Naby Keita resultatet til 3-0 da han hamret ballen i mål på en utsøkt volley.

- Herregud

Selv om det til slutt ble en grei Liverpool-seier var det en hendelse fra første omgang som fikk flere eksperter til å reagere.

Jota fikk avslutte helt alene fra tre-fire meter etter at Guaita hadde reddet en heading fra Thiago, men portugiseren smalt ballen over. En kjempemiss.

- Jeg skjønner ikke hvordan han klarte å bomme. Han blåste den over fra fire meter, sa tidligere Tottenham-spiller Michael Dawson hos Sky Sports.

Den anerkjente The Athletic-journalisten James Pearce skjønte heller ikke hvordan Jota klarte å bomme.

- Herregud! Jota skyter over fra tre meter etter at Guaita reddet Thiago sin heading. For en bom, skrev han på Twitter.

Ekspert Erik Thorstvedt var enig i at Jota burde ha scoret. Samtidig tror han det er vanskeligere å score på den enn mange tror.

- Denne er jo helt ellevill. Men den spretter ganske høyt, keeper kommer. Det er ikke så enkelt heller, sa eksperten i TV 2 sitt Premier League-studio.

Mané-scoring

Verken Trent Alexander-Arnold eller Andy Robertson startet kampen for Liverpool, mens Liverpools eneste kjøp i sommer, Ibrahima Konate, startet sin første kamp for Merseyside-klubben.

Et nykomponert Liverpool-forsvar fikk trøbbel allerede etter to minutter mot Palace. Alisson feilberegnet da han gikk ut i duell med Zaha, og Palace-angriperen traff ballen slik at den spratt over Alisson og i retning mål. Men keeperen rakk akkurat slå ballen i stolpen og ut.

Etter den påfølgende corneren kom bortelaget til en stor sjanse igjen. Benteke stanget ballen i stolpen og i kroppen på en offside-plassert lagkamerat og ut.

Liverpool så rystet ut etter Palace sin sterke start, men tok over mer og mer. Etter rundt et kvarter spilt brant Henderson til på hel volley fra god posisjon, men Guaita reddet mesterlig.

Etter en halvtime spilt var Liverpool farlig frempå igjen med en kanonade mot Palace-målet. Men både Thaigo og Tsimikas sine forsøk ble blokkert.

Åtte minutter senere kom Liverpool til en gedigen sjanse. Henderson slo inn i feltet til Thiago som fikk heade upresset fra kort hold, men Guaita reddet og ga retur. Returen falt rett i beina til Jota, men portugiseren smalt ballen over mål fra svært kort hold.

Men to minutter før pause skulle den sitte for hjemmelaget. Tsimikas la en perfekt corner til Salah. Guaita reddet mesterlig, men returen landet hos Mané. Senegaleseren hadde få problemer med å sette ballen i det åpne målet, og sendte dermed Liverpool i ledelsen.

Løsnet på slutten

Scoringen gjorde også at Mané ble historisk, siden målet gjorde at han ble den første i Premier League til å score i ni kamper på rad mot samme motstander. Scoringen var også hans 100. mål for Liverpool.

Andre omgang ble en mer sjansefattig affære, men det tok seg opp mot slutten. I det 68. minutt reddet Guaita et langskudd fra Mané, men returen havnet hos Salah. Han skjøt fra spiss vinkel, men Palace-keeperen reddet nok en gang.

Fire minutter senere kom Edouard til en stor sjanse for bortelaget. Spissen tok ned et innlegg og var plutselig helt alene i boksen. Men berøringen hans ble ørlite for lang, og Alisson kom seg ut og fikk slått ballen unna.

Det så ut som Liverpool slet med å få den forløsende andrescoringen, men tolv minutter før full tid lå ballen i Palace sitt mål. Tsimikas slo inn en god corner som van Dijk stusset videre. På bakerste smalt Salah ballen i mål og doblet ledelsen.

Ett minutt før full tid fastsatte Naby Keita resultatet til 3-0 da han hamret ballen i mål fra returrommet etter en corner.