Gå til sidens hovedinnhold

- Man blir sterk eller gal

- Det er en hårfin linje mellom de to, sier Bjørn Einar Romøren etter nok et godt hopprenn.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Det har stormet rundt Bjørn Einar Romøren etter det famøse førstehoppet i nye Holmenkollbakken.

Men i hopprennene har Romøren prestert bedre enn på lenge, så også i søndagens renn i Holmenkollen der han ble beste nordmann med en syvendeplass. Dermed fulgte han opp fredagens renn på Lillehammer der han også var beste nordmann med en åttendeplass.

- Jeg har måttet skjerpe fokus og stenge bråket ute. Jeg har vært knallhard med meg selv, sier 28-åringen til Nettavisen.

- Få kan komme seg så raskt fra avgrunnen til toppen av fjellet, sa Norges sportssjef i hopp Clas Brede Bråthen til Nettavisen tidligere i uka.

Sterk eller gal
Romøren selv er ikke sikker på om det er alt bråket rundt ham som gjør at han er i bedre form enn på lenge, men han utelukker det ikke.

- Det er en hårfin linje mellom å bli sterk eller å bli gal, jeg har klart det første, konstaterer han.

For å klare det har han fått hjelp.

- Alle rundt meg har støttet meg veldig. Og det er tross alt jobben til en idrettsutøver å holde fokus, mener han.

Bakkerekord
I første omgang av Kollen-rennet fikk Romøren det høyeste kollenbrølet av alle. Han svarte med å sette bakkerekord på 137 meter, som rett nok ble slått av østerrikske Andreas Kofler med 139,5 meter like etter.

- Jeg er ufattelig glad for den mottagelsen jeg har fått her i dag. Jeg er stolt av det norske publikumet som hoppublikum. Det er noe spesielt å komme hit, mener han.

Og det er han ikke alene om.

- Det er ekstra kult når konkurrentene kommer og sier ”Kollen er kult, ass”. Folk koser seg når de sitter på toppen og hører det koker nede i gryta her, forteller Romøren.

Satt saken på vent
Selv etter den enorme jubelen han mottok i Holmenkollen føler han seg ikke sikker på at det norske folk er ferdig med ”Prøvehopp-saken”.

- Det vet jeg ikke. Men selv har jeg satt den på vent til jeg er ferdig med sesongen. Jeg leser ikke om det, jeg snakker ikke om det og jeg tenker minst mulig på det, sier han.

Likevel kommer han til å evaluere det hele når sesongen er slutt.

- Jeg må gå gjennom alt dette da, for dette er ikke noe som går i glemmeboka, innrømmer Romøren.

VM i skiflyging
Nå retter Hosle-hopperen blikket mot VM i skiflyging som går av stabelen neste helg i Planica.

- Jeg er knallhard på å samle positiv energi og godfeelingen før jeg skal nedover. Det må jeg for å klare å prestere der nede, sier Romøren.

Oppturene han nå har fått på Lillehammer og Holmenkollen mener han er gode å ta med seg ned til monsterbakken der han selv satte verdensrekord med 239 meter i 2005. Den står ennå.

- Jeg gleder meg som en unge. Nå har jeg vist at jeg klarer å hoppe langt igjen, så nå skal jeg ned og fly ordentlig. Hvis jeg får til det jeg kan der nede vet jeg hvor langt det kan gå, sier Romøren.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken