Gå til sidens hovedinnhold

Mané fortviler over at folk «glemmer» Liverpools suksess: - Det er synd

Etter en skuffende forrige sesong er Sadio Mané redd for at folk glemmer suksessen Liverpool faktisk har hatt de siste årene under Jürgen Klopp.

Liverpool har fått en fin start på sesongen med to seiere og en uavgjort etter tre kamper i Premier League. Det er kun Tottenham som har tatt flere poeng i innledningen av sesongen.

Med syv poeng ligger rødtrøyene likt med rivaler som Manchester United og Chelsea, og ett poeng foran gullfavoritt Manchester City.

Men den fine starten på sesongen er ikke selvsagt, hvis man skal ta den skuffende 2020/21-sesongen i betraktning. Med skader på flere nøkkelspillere så det lenge ut til at Liverpool måtte se for seg å ikke spille Champions League-fotball denne sesongen.

Men med en sterk sluttspurt havnet Liverpool til slutt på 3. plass, i en dramatisk kamp mot Chelsea, Leicester og West Ham om å komme topp fire.

Les også: Har fått en drømmestart i Tyskland. Dette får eksperten til å sette spørsmålstegn

- Folk glemmer fortiden

Selv med skader på flere viktige spillere kom den skuffende fjorårssesongen overraskende på flere, med tanke på de svært sterke sesongene i forveien.

2018/19-sesongen ble det Champions League-tittel på Klopp sine menn, og i Premier League endte de som nummer to med hele 97 poeng, bare ett poeng bak Manchester City.

Og etter 2019/20-sesongen var Liverpool-supporterens lange ventetid endelig over. For første gang vant de Premier League, og de tok klubbens 19. ligagull i England.

Flere eksperter mener at Liverpool akkurat nå blir rangert som det fjerde beste laget i Premier League, bak Manchester City, Chelsea og Manchester United.

Les også: Ronaldo om overgangen til Manchester United: - Han spilte en stor rolle

Liverpools angrepsspiller Sadio Mané har ikke noe problem med at Merseyside-klubben ikke blir regnet som den største favoritten til å vinne Premier League denne sesongen, men han synes det er synd at det ser ut til at folk har «glemt» suksessen de har oppnådd de siste årene.

- I fotball utvikler ting seg veldig fort og folk glemmer fortiden. Det er synd, men det er slik det er, sier han i et intervju gjengitt av Liverpool Echo.

- Folk snakker ikke alltid om det vi har vunnet frem til i dag, og det er ingen unnskyldning for å slappe av i jakten på målene våre, tilføyer han.

- Jeg var så skuffet

Nå vil Mané bruke den skuffende fjorårssesongen som motivasjon i den pågående sesongen.

- Selvfølgelig har erfaringene fra forrige sesong gitt oss alle enda mer motivasjon, og vi er alle veldig opptatt av å få en fantastisk sesong denne gangen. Vi var alle veldig giret på å få sesongen i gang, sier senegaleseren.

Les også: Nesten halve G18-landslaget spiller i utlandet. Treneren med klar oppfordring: - Skulle ønske flere var lenger i Norge

For 29-åringen ble også forrige sesong ganske skuffende personlig. Han scoret elleve mål i Premier League, totalt 16 mål i alle turneringer, hans laveste antall mål siden 2017.

- Jeg var så skuffet over forrige sesong, og jeg jeg synes jeg kunne ha gjort mer.

Mané har scoret ett mål så langt denne sesongen, og ville hatt ett til om ikke Reece James hadde reddet avslutningen han på streken med hånda mot Chelsea i forrige serierunde.

- Jeg ønsker å score mål og sette opp lagkameratene. Jeg ønsker til og med å score 30 mål. Hvorfor ikke? Jo mer jo bedre og ambisjonene mine for laget er at vi skal vinne trofeer. Alle er sultne etter det, sier vingen.

Klubbfotballen har for tiden en liten pause grunnet landslagsopphold. Liverpools neste kamp er neste søndag 12. september klokken 17.30 mot Leeds.