*Nettavisen* Sport.

«Man vil ha syre opp til ørene»

Foto: Christophe Ena (Scanpix/Ap)

Edvald Boasson Hagen får sin seiersmulighet på første etappe av Tour de France.

01.07.12 12:56

LIÈGE/OSLO (procycling.no): Edvald Boasson Hagen har i hovedsak en hjelperytterrolle under årets Tour de France. Det betyr ikke at nordmannen ikke vil få egne muligheter.

Én slik dag blir søndag, og første etappe i Tour de France. Avslutningen opp mot mål passer nemlig rudsbygdingen meget godt.

I motsetning til vanlig, avsluttes nemlig første etappe i en motbakke, som er skreddersydd for hjemmehåpet Philippe Gilbert. Det blir trolig Boasson Hagen som blir Skys mann på etappen.

Syretest
- Det blir en tøff avslutning, men jeg er glad jeg får en mulighet. Jeg skal avslutte så godt jeg kan, sier Boasson Hagen før etappen.

- Hvor godt kjenner du avslutningen?

- Jeg har kjørt den én gang, og jeg har sett den på google maps og på film. Jeg har sett nok, og håper at jeg kjenner hver sving oppover.

Det er usikkert hvor tøff den avsluttende bakken er. Côte de Seraing strekker seg over 2,4 kilometer og er klart brattest i starten. Gjennomsnittsstigningen er 4,7 prosent, og bakken skal etter sigende være tøffere enn den virker på papiret.

- Det er en tøff bakke. Man kommer til å ha syre opp til ørene, og så venter det en tung spurt, sier Boasson Hagen.

Edvald vs. Sagan
Det kan bli en flott dag for Boasson Hagen. Den norske mesteren kan både vinne etappen og ta over den hvite ungdomstrøyen, men da må han få luke på klatresterke Tejay Van Garderen.

- Alt er mulig. Jeg håper det går, og så får vi se hva det blir til. Jeg skal gjøre mitt beste.

Én av Boasson Hagens tøffeste konkurrenter blir trolig Peter Sagan. Slovaken gjorde sin Tour de France-debut lørdag med en skuffende prologen. Søndagens etappe burde passe ham utmerket, og det blir en skikkelig test mellom de to supertalentene.

- Jeg tror det blir en bra dag for meg. Finalen passer meg bra, og jeg håper på gode bein, sier Sagan til procycling.no.

Men det er ikke bare Sagan avslutningen passer for. Slutten av etappen ble nemlig endret etter ønske av Philippe Gilbert.

- Det er mange ryttere som er i god form, det så man under prologen i går. Fabian Cancellara og Philippe Gilbert er gode, det samme er Boasson Hagen. Alle de blir sterke i dag, varsler Sagan.

Følg etappen LIVE her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag