Gå til sidens hovedinnhold

«Man vinner ikke Super Bowl på denne måten»

Er Russell Wilson førstemann i det som blir en ny trend?

NEW YORK (Nettavisen): Denver Broncos quarterback Peyton Manning (37) er den store stjernen i Super Bowl XLVIII (48, hvis du er i tvil om hva romertallene her forteller).

Manning ble lørdag tildelt utmerkelsen «NFLs viktigste spiller» for femte gang i karrieren.

Han er den klassiske typen quarterback. Han kaster ballen til lagkameratene, bedre enn omtrent noen andre i historien, og nøyer seg i grunnen med det.

Super Bowl-motstander Seattle Seahawks har en helt annen type som sin spillergeneral. Russell Wilson (25) tar gjerne med seg ballen og løper selv.

Denne sesongen dro han i land 539 yards. Det er mer enn noen andre quarterbacker i Super Bowl har klart på veien dit.

Wilson er så god til dette at hans trener, Carl Smith, har snudd i synet på dette. Tidligere mente han at det bare fører vondt med seg.

Russell Wilson har forandret dette.

- Når han gjør det nå, blir jeg glad. Jeg vet at noe godt kommer til å skje. Det er nettopp sånn det har vært de to siste årene. Når Russell setter i gang, skjer det gode ting, sier Smith ifølge New York Daily News.

Wilson ble draftet først i tredje runde i 2012 og var på ingen måte ansett som en kommende quarterbackstjerne, men han ble kåret til årets beste nykommer i sin første sesong og er nå i Super Bowl i sin andre.

Selvtilliten har vokst deretter. Han sier rett ut at han ønsker å bli en av storhetene som forandrer måten amerikansk fotball spilles på.

- Folk som Peyton Manning har forandret sporten når det gjelder hvordan han tenker, hvordan han ser på ting. Du kan se det på ham. Det samme med Tom Brady. Han er så sterk; folk frykter ham når han går på banen. Drew Brees er også sånn. En dag har jeg lyst til å utvikle meg til å bli det. Det er en prosess. Jeg vokser én dag av gangen, sier Russell Wilson.

25-åringen ser fram til å møte Peyton Manning, som jakter sin andre Super Bowl-tittel, i det som blir Wilsons første finale.

- Dette handler åpenbart ikke om meg mot ham, men han er en mann jeg har så mye respekt for. Han er en av de beste, om ikke den beste, quarterbacken som noensinne har spilt. En dag håper jeg å tenke fotball på samme måte som han gjør.

3750766

Carl Smith og Seattle Seahawks regnet i utgangspunktet med at de ville bli nødt til å transformere spillestilen til Russell Wilson. Smith tilbrakte time etter time med å se videoer av Wilson for å forberede seg til de første treningene med lagets nyeste quarterback.

- Mitt første instinkt var «la oss slippe ham løs». La oss bare la ham spille og se hva som skjer før vi forandrer ham til noe annet. Vi lot ham i grunnen slå seg løs fra dag én, for når han slipper seg løs, tar han vidunderlige beslutninger, sier Smith.

Smith tror, som flere andre, at lagene i NFL vil revurdere sitt syn på hva som kreves for å vinne Super Bowl. I dag er det gjengs oppfatning av man må ha en klassisk quarterback. Hvis Seattle Seahawks vinner på grunn av Wilsons «ville» spillestil, vil nok flere lag se nøye på sine egne planer framover.

Colin Kaepernick var nær i fjor, men hans San Francisco 49ers ble slått av Baltimores Joe Flacco. Steve Young vant med San Francisco 49ers i 1994, men ifølge New York Daily News hadde han utviklet seg til en klassisk quarterback før han vant. Det samme gjorde Aaron Rodgers og John Elway.

- Dette kommer til å bli overanalysert dersom han vinner, konstaterer Carl Smith.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar