*Nettavisen* Sport.

Manager på lånt tid

Foto: Paul Ellis (AFP)

Roberto Mancinis jobb i Manchester City henger i en tynn tråd.

28.11.10 09:27

STOKE - MANCHESTER CITY 1-1:

To seiere på de seks siste Premier League-matchene.

Det var status for Manchester City før møtet med et Stoke-lag som har imponert i årets sesong.

Oppsummert på en annen måte: Roberto Mancinis gutter måtte vinne matchen for ikke å miste kontakten med de tre topplagene på tabellen i den engelske ligaen.

For samtidig som poengene glipper, skal det ikke mye til før klubbledelsens tålmodighet med manager Mancini - som har fått nesten ubegrensede midler til å gjøre City til et topplag - er over.

Midtbanekrig
Og de første 45 minuttene mot Stoke var heller ikke spesielt mye å juble for sett med City-øyne. Laget var underlegne vertene, og var heldige som ikke hadde sluppet inn mål ved flere anledninger etter halvspilt omgang.

Likevel gikk lagene til pause med to smultringer i målprotokollen, og etter hvilen kom da også City mer med i kampen.

Noe som ikke var heldig for underholdningens del - kampen var til tider en ren midtbanekrig, uten at de to lagene klarte å skape noe som helst foran mål.

Mot slutten av kampen våknet imidlertid gjestene for alvor, og produserte plutselig flere store sjanser.

Høyrebacken tok ansvar
Og selv om hverken Mario Balotelli eller Carlos Tevez fikk uttelling, fikk City lønn for nivåhevingen til slutt.

81 minutter var spilt da Micah Richards tok ansvar. Etter en pasning fra James Milner møtte høyrebacken ballen, hoppet over den, snudde seg og banket til. Kula gikk i mål, og de fleste trodde at Manchester City hadde avgjort kampen.

Men Stoke er en vanskelig nøtt å knekke på eget gress, og selv om City kontrollerte spillet fullt og helt i sluttminuttene, ga vertene aldri opp.

Overtidshelt
To minutter på overtid slo hjemmelaget en lang ball som til slutt endte opp hos Matthew Etherington i kanten av 16-meteren. Venstrekanten ladet skuddfoten og skjøt, og keeper Joe Hart kunne bare forlenge ballens bane inn i nettet.

Målet sørget for poengdeling på Britannia Stadium, og Roberto Mancini må forvente seg mer kritikk i tiden som kommer.

Én ting er at avstanden opp til byrivalene Manchester United på topp nå er på fem poeng, etter sistnevntes massakrering av Blackburn på eget gress. Mer foruroligende for City-supporterne må det være at laget ikke ser ut til å evne å spille den samme gode fotballen som rivalene foran på tabellen.

Så kan det være verdt å nevne at tidligere City-manager Mark Hughes fikk sparken etter 29 poeng på 17 kamper i fjorårets sesong. En sommerhandel av de sjeldne senere har Manchester City 26 poeng på 15 kamper...

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag