*Nettavisen* Sport.

Managernirvana i 5 minutter

En orgasme varer ikke lenge, det gjør heller ikke dette managerspillet fra EA - men på mange måter er det litt likt. Vi forklarer.

09.02.06 14:07

(TV 2 Spillmagasinet): De fleste som har et forhold til fotballmanagerspill har et forhold til «Football Manager»/«Championship Manager». Electronic Arts har vært frampå med sine «Total Club Manager», som nå heter «FIFA Manager» i årets utgave.

Anbefalt: Football Manager 2006 .

Forskjellen mellom disse er i utgangspunktet klar - FIFA-manageren er glattpolert, rask og underholdningsbasert. I hvert fall på utsiden. På innsiden skjuler det seg et omfattende taktisk grensesnitt og mange underfundigheter.

«Alt som er positivt med spillet blir ødelagt av en grunnleggende feil: De har bommet på fotballen»

Kampene i FIFA simuleres på tre måter - med en gang (du får svaret på noen sekunder), tekstbasert (som i FM) eller 3D hvor du ser hele kampen. Det siste er meget bra, og du kan virkelig se hvordan dine taktiske disposisjoner slår ut.

De to andre fungerer godt, og det er spesielt tilfredsstillende med en « få svaret med en gang»-greie.

Spillet er også svært raskt. Der du venter... venter... venter... venter i «FM»... så spiller du her. MAT-systemet som ligger bak taktikken er også imponerende... og dette er alt i alt...

...helt feil.

Fordi alt det som er så utrolig positivt med spillet blir ødelagt av en grunnleggende feil. De har bommet på fotballen.

Spillere går heller til Molde foran Chelsea fra norske klubber, du spiller kvalifisering til europacupen på samme dag som du spiller seriekamp, moralen og spilleferdighetene til dine spillere varierer som en jojo og hvorfor løper alle spillerne upresset ut av banen med ballen i 3D-modus?

Det er nok av gode ideer i dette spillet, men neste gang disse kanadierne skal utvikle et fotballspill bør de invitere noen fra Europa også... så skjer det kanskje ikke at Norge spiller 2-2 mot Canada i avgjørende VM-kamp... eller... hmmm...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag