Manchester City ber CAS stanse UEFA-avgjørelse mot klubben

SEIERSVANT GJENG: Manchester City  vant både Premier League, ligacupen og FA-cupen forrige sesong, men risikerer å bli utelukket av mesterligaen som følge av brudd på økonomiske fair play-regler.

SEIERSVANT GJENG: Manchester City  vant både Premier League, ligacupen og FA-cupen forrige sesong, men risikerer å bli utelukket av mesterligaen som følge av brudd på økonomiske fair play-regler. Foto: Peter Byrne (PA / AP / NTB scanpix)

Manchester City risikerer utelukkelse fra mesterligaen for brudd på UEFAs økonomiske regelverk. Nå ber klubben CAS om å stanse UEFA-prosessen.

06.06.19 18:58

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekrefter torsdag at de har mottatt en formell klage fra klubben.

- CAS har mottatt en klage fra Manchester City mot Det europeiske fotballforbundet. Klagen omhandler avgjørelser tatt av UEFAs kontrollorgan for klubbøkonomi (CFCB) om Manchester Citys påståtte brudd på UEFAs klubblisens- og økonomisk fair play-regler, opplyser voldgiftsdomstolen.

Manchester City anklages for å ha brutt fotballens økonomiske fair play-regler. Det skal være gjort ved å blåse opp verdien på en omfattende sponsoravtale.

Mulig utelukkelse

Nå skal det innhentes skriftlige innlegg fra partene. Deretter skal et panel ta stilling til saken. Det er uvisst når avgjørelsen foreligger.

CAS har ikke gitt offentliggjort ytterligere detaljer i klagen. Onsdag meldte nyhetsbyrået AP at City utfordrer etterforskningens legitimitet og hastighet.

Forrige måned meldte den amerikanske storavisen New York Times at etterforskningen mot klubben kan ende med utestengelse fra spill i Europa i ett år. Klubben har hele tiden avfeid anklagene.

Tidligere straffet

Bakgrunnen for etterforskningen er opplysninger den tyske avisen Der Spiegel publiserte i fjor som del av «Football Leaks».

Ifølge dokumentene skal nåværende FIFA-president Gianni Infantino ha hjulpet Manchester City og Paris Saint-Germain med å unngå reglene i 2014. Infantino var på tidspunktet generalsekretær i UEFA.

For fem år siden ble Manchester-klubben ilagt en bot på med mer enn en halv milliard for brudd på det økonomiske fair play-reglene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.