Manchester City ble historiske med FA-cuptriumf

Manchester City kunne juble for deres tredje tittel for sesongen.

18.05.19 20:06

MANCHESTER CITY - WATFORD 6-0:

Pep Guardiolas menn knuste Watford 6-0 i lørdagens FA-cupfinale og ble med det historiens første herrelag i England som har vunnet tre nasjonale trofeer i samme sesong.

City har tidligere i år vunnet både ligacupen og Premier League.

Lørdag kveld var Watford sjanseløse mot de lyseblå fra Manchester. David Silva, , Kevin De Bruyne og Gabriel Jesus scoret alle én gang hver, mens Raheem Sterling scoret hele tre ganger i det som ble en målfest på Wembley.

Sterlings hat trick var den første i en FA-cupfinale siden 1953, og engelskmannen var strålende fornøyd etter kampen.

- Jeg vokste opp her og så denne stadion ble bygt. Det er en enorm drøm som kommer i oppfyllelse å vinne trofeer her, sier Sterling til BBC.

Han gir Guardiola mye av æren for suksessen.

- Dette viser hva manageren holder på å bygge her. Han har sagt at vi måtte få det mentale på plass og det har vi gjort, forteller Sterling.

Nettavisen Pluss: Hvor god peiling har du egentlig på fotball? Ta Nettavisens fotballquiz!

Silva scoret

Watford hang brukbart med i starten av kampen og skapte faktisk den første store sjansen i oppgjøret da Gerard Deulofeu spilte fri lagkamerat Roberto Pereyra etter 11 minutter, men Ederson kom raskt ut fra City-målet og hindret scoring med en god redning.

Watford fortsatte å skape problemer for City og etter 22 minutter ropte laget på straffe da Abdoulaye Doucouré skjøt ballen i armen på City-kaptein Vincent Kompany, men dommeren vinket spillet videre.

Fem minutter senere våknet imidlertid Gurdiolas stjerner og gikk opp til 1-0 da Raheem Sterling fant David Silva som banket ballen i mål.

Utover omgangen var det etterhvert klasseforskjell på lagene og like før pause økte de lyseblå på til 2-0. Scoringen kom etter at Bernardo Silva slo langt inn foran mål mot Gabriel Jesus. Brasilianeren avsluttet mot mål fra skråvinkel og på streken ventet Sterling som fikk kreditert målet.

CUPMESTERE: City-spillerne feirer scoring på Wembley. Foto: John Sibley (Reuters)

Nettavisen Pluss: Nettavisens Premier league-quiz

Økte ledelsen

Watford hevet seg i starten av andreomgangen og tente et lite håp om at de kunne komme tilbake, men etter 61 minutter skjønte man raskt at det bare ville bli med håpet for Javier Gracias spillere.

City økte nemlig ledelsen til 3-0 da Gabriel Jesus spilte fri Kevin de Bruyne som fintet bort Heurelho Gomes og satte ballen kontrollert i mål.

Det var liten tvil hvem som kom til å stikke av med seieren, men Manchester City fortsatte å øke ledelsen utover omgangen.

Først la Gabriel Jesus på til 4-0 etter 68 minutter, før Sterling scoret to mål til før slutt og sikret City en 6-0-seier.

Manchester City tok dermed en svært fortjent seier og kunne for første gang siden 2011 løfte FA-cuptrofeet.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.