MANCHESTER UNITED - LEICESTER CITY 1-2:

Manchester City er Premier League-mester i 2020-2021 etter at et svekket Manchester United-lag tapte 1-2 hjemme mot Leicester lørdag.

Mason Greenwood scoret hjemmelagets mål, mens Luke Thomas og Caglar Söyüncu satte inn Leicesters scoringer.

- Aldri bytt på defensiv dødball

Den avgjørende scoringen fra tyrkiske Söyüncü kom etter at Ole Gunnar Solskjær foretok et bytte på en defensiv dødball - en corner imot. Da sendte han nemlig Marcus Rashford og Edinson Cavani på banen i jakten på et seiersmål.

I stedet var det Rashford som havnet på etterskudd i duellen med tyrkeren i forkant av Leicesters scoring.

Det var det flere som bet seg merke i.

- Aldri bytt på defensiv dødball! Det har vært et mantra så lenge jeg har levd i alle fall. Manchester United gjør to bytter. Söyüncü stiger til værs og Leicester er tilbake i ledelsen. Det er innbytter Rashford som har Söyüncü, kommenterte Kasper Wikestad på TV 2.

Alsaker: - De fleste unngår det

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener Manchester United var nødt til å bytte, men stusser også noe over tidspunktet.

- Det er noe de fleste managere unngår. Om det var en liten tabbe eller om han stolte på at det gikk bra, er vanskelig å si. De så ikke bra ut før byttene, så det hastet å få gjort det, men det så heller ikke bra ut sånn som de ble, sier Alsaker til Nettavisen.

Han har imidlertid full forståelse for at nordmannen sendte et b-lag på banen da United spiller søndag-tirsdag-torsdag denne uken.

- Det er bare trist at en lang Premier League-sesong blir utsatt for sånne situasjoner. Det er håpløst egentlig. Solskjær gjør det han må gjøre. Når du har tre kamper på fem dager, så går det bare ikke. Det er fysiologisk bevist, men det er trist at det blir sånn. Det er synd for West Ham, Liverpool og Chelsea, som også kjemper om Champions League-plasser, men sånn ble det på grunn av denne aksjonen, sier Alsaker.

Imponert over City

TV 2-kommentatoren er mektig imponert over det Pep Guardiola og Manchester City har levert denne sesongen - som endte med Premier League-gull tirsdag.

- Det har vært en fenomenal snuoperasjon av Guardiola. De hadde en vanskelig fjorårssesong og en trøblete start på denne sesongen. Likevel klarer de å korrigere med de samme spillerne. De var nummer ni på et tidspunkt der og langt bak. Det å skru sammen en sånn seiersmaskin midt i en sesong er utrolig krevende, sier Alsaker.

- De har vist stabilitet, men det er denne av Premier League-titlene under Guardiola som skiller seg ut litt, siden de ikke var i toppen før i januar. De fant seiersoppskriften underveis, og det er bare imponerende, sier Alsaker.

Også Ole Gunnar Solskjær tar seg tid til å gratulere byrivalen med seriegullet.

- Vi presset City helt til 10-12 dager før sesongslutt, og det er en sterk prestasjon, for de er et veldig godt lag. De er verdige mestere, og det er bare å gratulere. De har spilt fantastisk fotball denne sesongen, sier Solskjær til BBC.

Drømmestart for Leicester

Det var gjestene som kom best i gang i tirsdagens oppgjør, og etter ti minutters spill vartet Luke Thomas opp med en fantastisk scoring.

Youri Tielemans slo ballen inn fra høyre, og Thomas hadde løpt seg fri på bakre stolpe. Venstrebacken satte bredsiden til og klinte ballen helt oppe i det lengste hjørnet bak David de Gea.

United brukte imidlertid ikke lang tid på å slå tilbake og etter 15 minutter var det Amad Diallo som fant Mason Greenwood utenfor sekstenmeteren.

United-angriperen dro seg inn i boksen, passerte Caglar Söyüncü og plasserte ballen i nede i det lengste hjørnet med høyrefoten.

Straffet på dødball

Etter en times spill var Kelechi Iheanacho nær ved å sende Leicester opp i ledelsen da han plutselig ble spilt alene gjennom, men de Gea vartet opp med en god redning.

Snaut halvveis i andre omgang sendte Ole Gunnar Solskjær Edinson Cavani og Marcus Rashford på banen da Leicester hadde corner.

Etter at innbytterstjernene hadde tatt plass i feltet, slo Marc Albrighton ballen inn inn på hodet til Söyüncü, som stanget inn 1-2.

Leicesters seier betyr at de trolig slår følge med Manchester City og Manchester United inn i Champions League neste sesong.

Manchester United, som møtte Aston Villa søndag, skal allerede torsdag i aksjon igjen i den utsatte kampen mot Liverpool.