*Nettavisen* Sport.

Manchester City er seriemestere for andre år på rad

GULL: Riyad Mahrez omgitt av lagkamerater etter perlen mot Brighton. Foto: John Sibley (Reuters)

Pep Guardiolas mannskap feide all tvil til side mot Brighton, og Premier League-gullet blir værende på Ethiad.

12.05.19 19:00

BRIGHTON - MANCHESTER CITY 1-4

Guardiola, vel vitende om at kun seier mot Brighton ville garantere at Premier League-tittelen ble værende på Ethiad enda en sesong, stilte naturligvis en knallsterk ellever fra start mot Brighton.

83 nervøse sekunder

Det tok heller ikke mer enn tre minutter før City kom til kampens første ordentlige mulighet, etter et sylfrekt dribleraid fra Bernardo Silva. Portugiseren ble stoppet i tolvte time i den situasjonen.

Brighton og Jahanbakhsh yppet seg med et langskuddsforsøk noen minutter senere, men ballen gikk en liten halvmeter til side for Edersons kryss.

Kampens første omgang handlet i stor grad om et City-lag som etter beste evne prøvde å brodere seg gjennom den massive backlinja satt av hjemmelaget - som ved et par anledninger prøvde seg på noen halvhjertede kontringer.

City slet stort med å finne de gode åpningene, og etter 26 minutter ble vondt til verre for Pep Guardiolas mannskap. På et godt slått hjørnespark raget Glenn Murray høyest og stanget vertene i ledelsen, til stor jubel både på Amex Stadium og Anfield lenger nord i landet.

Den gleden ble dog kortvarig, for bare minuttet senere var Sergio Agüero på rett sted til rett tid, og gjorde ingen feil alene mot mål. Det tok faktisk bare 83 sekunder mellom de to målene, og dramatikken i tittelracet levde i beste velgående.

City lot seg tilsynelatende ikke påvirke av den smått vanvittige situasjonen laget befant seg i, og fortsatte i det samme tempoet, og kom til flere gode muligheter.

Etter 36 minutter var det City sin tur til å kapitalisere på et presist hjørnespark. Murray, som sendte Brighton i føringen, var ikke i stand til å følge med på Aymeric Laportes løp i egen boks, og da ingen andre var i stand til å matche spensten til spanjolen, var City-ledelse et faktum. Et herlig hodestøt, og en herlig dramatikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

LETTELSE: Pep Guardiola lot jubelen slippe løs da målene begynte å renne inn. Foto: John Sibley (Reuters)

Manchester City dominerte

Kampbildet fortsatte i samme spor også etter hvilen, og det er lov å anta at beskjeden fra Guardiola i hvilen ikke handlet om å legge seg bakpå for å sikre inn seriegullet. City gikk offensivt ut, og etablerte seg like høyt i banen som før hvilen.

Ederson hadde ikke en veldig travel dag på kontoret, men da sisteskansen plukket opp pasningen fra Kompany, ropte samtlige hjemmesupportere på tilbakespill.

- Det er en nøkkelsituasjon! Michael Oliver slår ut med armene, og på tribunene ser de sjokkerte ut, sa TV2s kommentator Kasper Wikestad om situasjonen.

Ryiad Mahrez var tilbake i startelleveren for anledningen, og det markerte den tidligere Leicester-helten med en praktskudd av en scoring etter en drøy time.

Angrepsspilleren sendte et par Brighton-spillere i pølsebua, før han sendte avgårde et skudd med snert i - som gikk rett i krysset. Med det kunne Guardiola og trenerteamet puste lettet ut, og jubelscenene på sidelinjen sa alt om hvor viktig det målet var.

- Nervøsitet til eufori! Lykke, smil og klemmer! Det er aldeles strålende gjort, ropte Wikestad fra kommentatorplass.

Med det var det strengt tatt kun formaliteter som kunne hindre Citys gulljakt, og da Ilkay Gundogan på aller lekreste vis sendte et frispark fra 25 meter rett i krysset, da var det ikke lenger noen verdens tvil om hvor seriegullet ville ende.

Det betyr også at Pep Guardiola føyer seg inn i den celebre klubben bestående av trenere som har klart å forsvare Premier League-tittelen. Det var det nemlig bare Sir Alex Ferguson og José Mourinho som hadde gjort tidligere.

Kompany: - Var aldri nervøs

Dramatikken i den siste runden av Premier League ville tilsynelatende ingen ende ta, da Liverpool gikk opp i føringen mot Wolverhampton på Anfield, og Brighton tok ledelsen mot Manchester City.

- Dette har vært den vanskeligste sesongen i Premier League-historien tror jeg. Liverpool var eksepsjonelle i år, og jeg vil ikke gni det inn på noen måte. Men vi har vært så gode hele sesongen, og vi har vunnet på vanskelige dager. Jeg er så glad for meg selv, laget og supporterne våre, sa Kompany til Sky Sports blant jubelscenene på Amex Stadium. Summingen på tribunen spredde seg som ild i tørt gress da Liverpool gikk opp i føringen på Anfield, men skal vi tro Kompany fikk ikke det pulsen til å øke nevneverdig.

- Jeg var ikke nervøs i det hele tatt. Vi fikk det med oss, men vi har vært i lignende situasjoner før. Vi skapte fortsatt sjanser, og vi gjorde alt vi måtte for å ende som mestere, og la til følgende forklaring på hvordan City klarte å vinne serien for andre år på rad:

- Det er en kombinasjon av mange ting. Vi har en herlig mentalitet i laget, og nå ser vi bare mot finalen i FA-cupen. Alle har bidratt hele sesongen. Jeg er så stolt av lagkameratene mine!

Annonsebilag