Manchester City kjemper fortsatt om fire titler etter seier i FA-cupen

AVANSERTE: Kevin De Bruyne og Manchester City ble et hakk for sterke for Brighton på Wembley lørdag kveld.

AVANSERTE: Kevin De Bruyne og Manchester City ble et hakk for sterke for Brighton på Wembley lørdag kveld. Foto: Jon Super (Reuters / NTB scanpix)

Brighton greide aldri å svare etter storlagets tidlige ledermål. Dermed er Pep Guardiolas menn fortsatt med i kampen om å vinne fire trofeer denne sesongen.

06.04.19 21:42

MANCHESTER CITY - BRIGHTON 1-0:

Manchester City var storfavoritt og klarte seg gjennom FA-cupsemifinalen mot Brighton på Wembley med 1-0-seier. Gabriel Jesus stupnikket inn det avgjørende målet allerede i fjerde spilleminutt.

City har allerede vunnet ligacupen. Laget er detdet niende laget i den engelske fotballhistorien som spiller seg til finale i begge de nasjonale cupene i samme sesong.

Kevin De Bruynes forarbeid og målgivende pasning fra høyresida fikk velfortjent ros fra Viasats studioekspert Mohammed Abdellaoue.

- Det der er godteri for spisser. Det er de beste innleggene du kan få. Så det gjelder å time løpet og være i bevegelse, beskrev den tidligere norske landslagsspissen.

- Det er måten De Bruyne vekter ballen på også. Han kliner til med innside. Det er presisjon, og det er svært vanskelig å få til. Men han gjør det så å si i blinde, fordi han veit at han har medspillere der de skal være, fortsatte «Moa».

Resten av FA-cupens første semifinale forløp uten speseilt mange målsjanser. Brighton fikk én stor mulighet etter pause, men forsøket ble styrt unna på målstreken.

Raheem Sterling kom seg til Citys største mulighet på overtid i andre omgang, men skjøt rett på Brighton-keeper Mathew Ryan.

Fire tittelsjanser

Dermed lever Manchester Citys muligheter til å vinne fire titler denne sesongen. Ligacupen er allerede inne etter finaleseieren over Chelsea på straffer tidliger i år.

City er med i gullkampen i serien mot Liverpool og møter Tottenham i Champions League-semifinalen med første kamp om få dager.

Jesus ble matchvinner på Wembley foran vel 71.000 tilskuere.

Brasilianeren kastet seg fram på De Bruynes innlegg og headet ballen inn. Dermed fikk storfavoritten en start som ikke kunne vært bestilt bedre.

Tett helt inn

Mange trodde det var begynnelsen på en utklassing, men Brighton klarte seg godt og var med svært lenge selv om City hadde et solid grep om det aller meste. Brighton kastet folk framover i sluttminuttene da laget ikke hadde noe å tape, men det ga ikke uttelling tross noen halvsjanser.

Brighton ropte på straffe etter 89 minutter, men fikk ikke ja fra dommeren.

Raheem Sterling spilte hele kampen for City. Han hadde betalt billetter for 550 skoleelever fra sin tidligere skole i London og fikk dermed ekstra støtte fra tribunen.

Watford og Wolverhampton møtes i den andre semifinalen. Den spilles også på Wembley og går søndag. Finalen spilles 18. mai, og også den er lagt til Wembley.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.